AWC start competitie met verlies

Na een goede voorbereidingsperiode met 3x winst in de bekercompetitie ging de AWC met veel vertrouwen de eerste competitiewedstrijd van het seizoen in tegen HVCH Uit Heesch. Het werd een teleurstellende 0-1 nederlaag.

In het eerste half uur was er sprake van weinig krachtsverschil en vooral veel onrust aan de bal bij beide partijen. Veel kansen waren er niet te noteren. Vermeldingswaard was daarna de gele kaart voor Jaap Jansen en 2 goede kansen voor HVCH, die uitstekend door keeper Mark Terhaar van AWC werden gepareerd. Met 0-0 werd de rust ingegaan met voor beide teams de opdracht om dreigender te worden en minder verkeerde passes af te leveren.

Na de rust kwam AWC met een wissel terug op het veld. Mike Lemmers was vervangen door Laurens Loenen in de spits. Helaas ging de wedstrijd door op dezelfde wijze als de eerste 45 minuten. Na wissels rond de 60e minuut kreeg pas HVCH in de 70e minuut weer een grote kans. Nu keerde Nicky van de Groes de inzet ten koste van een hoekschop. Niets leek er echter op dat deze wedstrijd een winnaar zou krijgen, totdat in de 75e minuut de rechtsbuiten van HVCH van ver genadeloos uithaalde en via de lat passeerde de bal de doellijn. 0-1.

In het laatste kwartier zette AWC nog flink aan, nadat ook Daan Paau was ingevallen, maar de keeper van HVCH, in samenwerking met zijn defensie, liet geen tegendoelpunt meer toe. Zo heeft de eerste wedstrijd de verwachting niet ingelost en zal de selectie volgende week uit tegen Oorschot Vooruit uit een ander vaatje moeten trappen.