Hockeyheren MHC Wijchen verspelen winst in laatste minuten

Afgelopen zondag stond voor het eerste herenteam van MHC Wijchen wederom een thuiswedstrijd op het programma. Dit keer was Doetinchem de tegenstander. Een team dat op papier zwakker leek, iets wat in de wedstrijd ook een lange tijd zou blijken. De heren gaven een 3-0 voorsprong in de slotminuten weg.

Het was warm en het zweet gutste van menig speler zijn hoofd. De eerste helft was van start gegaan en Wijchen besloot eerst af te tasten. Ondanks dat Doetinchem in deze fase meer balbezit had, was het Wijchen dat bijna volledig de spelcontrole had. Het thuisteam zorgde dat hun tegenstander verre van gevaarlijk bleef. Keeper Gijs Castelijns zou de eerste helft vrijwel niet getest worden. De rust in het spel van Wijchen bleef bewaard, toen zij besloten wat vaker aan te gaan vallen. Snelle aanvallen, vaak aangevoerd door de spitsen van Wijchen, resulteerden in een aantal kansen. Tim de Groot, die vorige week nog het winnende doelpunt maakte, was de eerste die zo’n kans verzilverde. Met een stand van 1-0 gingen beide teams rusten.

In de tweede helft werd al meteen duidelijk dat de heren uit Wijchen zouden doorgaan waar ze aan het einde van de eerste helft gebleven waren. Doetinchem had nog minder in te brengen dan eerder deze wedstrijd. Na 10 minuten spelen viel dan ook de verdiende 2-0. Het was Lars Wortelboer die met een fenomenale backhand de keeper geen schijn van kans gaf. Er werden daaropvolgend nog een aantal strafcorners gehaald, wat de dominantie van de thuisploeg alleen maar bevestigde. De frustraties van de spelers uit Doetinchem was al heel lang te merken aan de fysieke overtredingen die zij begingen. De wedstrijdsfeer werd door de Doetinchemmers dan ook negatief beïnvloed. 2 gele kaarten hielden hen echter niet tegen hier mee door te blijven gaan. Uit de strafcorners werd niet gescoord, maar Luca Faber wist in een latere aanval alsnog een doelpunt te maken. Na een mooie en snelle combinatie in de cirkel pushte hij de bal onder de keeper door op de plank. De stand van 3-0 zou tot de 66e minuut behouden blijven. Hierna zou het echter flink mislopen voor Wijchen. Na de 3-1 was de organisatie in het veld nergens meer te bekennen. De 3-2 hing in de lucht en zou niet veel later dan ook vallen. Waar Wijchen 65 minuten bijna totale controle had gehad en dominantie had getoond, was het de uitploeg waar nu alles opeens leek te lukken. In de 70e minuut viel dan ook nog de gelijkmaker uit een strafcorner. De spanning bleef hoog tot aan de allerlaatste seconden toen Doetinchem nog een strafcorner kreeg. Deze zouden zij niet scoren, waardoor de schade voor Wijchen beperkt bleef.

Helaas liet Wijchen Heren 1 in de laatste 5 minuten van de wedstrijd zich 2 punten ontnemen. Punten die zij op basis van een de eerdere 65 minuten hockey zeker verdiend hadden. Coach Angelique Somermans liet aan het team geen ruimte voor balen, maar benadrukte dat haar team in ontwikkeling is en er hele mooie dingen getoond waren. Het lijkt tijd voor Wijchen om de laatste minuten van wedstrijden wat zekerder uit te gaan hockeyen. Waar vorige week het geluk hun kant op viel, werd zondag hen door eigen toedoen een winst ontnomen. Volgende week wordt er gespeeld in en tegen Oosterbeek Heren 1 om 14:45.

MHC Wijchen Heren 1 heeft nu ook een instagramaccount. Volg @wijchenheren1 om de leukste foto’s en bio’s mee te krijgen!