Alverna bij laatste 8 na bekerwinst op DUNO

Woensdagavond 7 maart stond in Wageningen de bekerwedstrijd DUNO-Alverna op de rol. De ongeslagen koploper van zaterdag 1C herbergt louter ex-profs. Bij Alverna debuteerde Sven Reinen in de hoofdmacht dat compact en met veel strijdlust speelde, waarmee de meegereisde supporters een mooie avond werd bezorgd en een 1-2 winst.

Het was Mels Lantang die nog voor de thee de 0-1 aantekende. Kevin Sissing 10 minuten zorgde daarna met een fraaie kopbal voor 1-1. Alverna bezweek niet onder de druk en kwam zelfs op 1-2. Dit omdat Ruben Rip de penalty verzilverde die, na een snelle tegenaanval, op hem was veroorzaakt. DUNO kreeg 10 minuten voor tijd ook en penalty maar Anass Amri kreeg de bal niet voorbij Niek van Ginkel die wederom de bekerheld werd.

De loting voor de volgende ronde vindt plaats op woensdag 15 maart. De wedstrijd wordt tussen 03 en 12 april gespeeld. Als Alverna de laatste 4 bereikt zit het volgend seizoen in de grote KNVB beker en dat zou historisch zijn.

Voorbeschouwing Rood Wit W- Alverna
A.s. Zondag 11 maart hopen de mannen van Kooistra de opgaande lijn na winst op Gestel en DUNO door te trekken tegen Rood Wit in Sint Willebrord, dat 05 november jl. op het Bospad met 2-1 werd verslagen. Beide clubs hebben 15 punten uit 12 wedstrijden en kunnen de winst goed gebruiken in de strijd tegen degradatie.
Volgende week komt HVCH naar het Bospad en kan Alverna grote broer AWC helpen in de strijd om het kampioenschap, om vervolgens Paaszaterdag thuis tegen AWC het tegenovergestelde te doen. Er staan dus nog hele mooie wedstrijden voor Alverna op de rol.

PR vv Alverna,
Henny en Theo

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen