Trivosdames winnen laatste thuiswedstrijd met 4-0

Foto:

De Trivosdames hebben de laatste thuiswedstrijd van het seizoen met 4-0 winnend afgesloten. Voor een vol Arcus werd overtuigend van de nummer voorlaatst Rebelle uit Dieren gewonnen.

Coach Peter Groenen had zijn  dames op het hart gedrukt toch vooral haar sportieve plicht na te komen en ook alvast aan klantenbinding voor het komende seizoen te doen.
Het allereerste punt kwam op naam van Stefanie Beekers met een rake klap dwars door het blok.
Bij 6-4 maakte Lieke Wouters met haar servicereeks drie punten, waarna Rebelle de timeout aanvroeg. Toch maakte Rebelle het Trivos nog even moeilijk en kwam het terug tot 21-19. Ten slotte maakte de servicebeurt van Hennie Visser een eind aan de onzekerheid en werd de eerste setwinst veilig gesteld 25-19. 

Het begin van de tweede set werd gedomineerd door de servicereeks van Sara Zivic met 5 punten, 6-1. Ook Lieke Wouters maakte er drie met de service, 10-2. Rebelle deed even iets terug met 2 punten, waarna Nienke Visser en Sophie Posthumus er snel weer een paar in sloegen 12-4. Anne Veenstra deed ook een duit in het zakje, waarna toch Rebelle een 3-tal punten wist te scoren 14-8. Coach Peter Groenen zag een beetje de bui hangen en vroeg zijn eerste timeout aan. Deze timeout was goud. Sara Zivic, killblok Sara Zivic/Lieke Wouters en 2x Lieke Wouters deden Trivos uitlopen naar 18-8. Trivos bleef de betere ploeg en het was uiteindelijk Anne Veenstra die de genadeklap gaf 25-14. 

In de derde set kwam Rebelle veel beter uit de startblokken. Lange tijd ging het spel gelijk op via 7-7, 9-9 en 12-12. In deze fase waren het met name Korinda Kant en Manon Ottjes die de punten voor Trivos maakten. Bij 16-12 vroeg de coach van Rebelle zijn timeout aan, maar ook daarna ging Trivos door met scoren. Onder het toezicht van onder andere oud-coach Sander Mulder, deed Manon Ottjes met een  servicereeks van 7 punten, Trivos uitlopen tot 20-12.
Rebelle gaf niet op en scoorde met regelmaat. Bij 22-19 paste coach Groenen zijn befaamde dubbele wissel toe: Hennie Visser en Manon Ottjes voor Esmee Driessen en Vera de Weerdt. Bij 24-22 sloeg Esmee Driessen haar aanval dwars door het Rebelle blok 25-22. 

In de vierde set was het zaak om de concentratie vast te houden en de sportieve plicht te volbrengen. Met een volledig verjongd team startte coach Groenen deze set. Dit pakte niet goed uit.
Mede door de onervarenheid was een snelle 0-8 achterstand bereikt. De dubbele wissel van Esmee Driessen en Vera de Weerdt voor de zusjes Visser bracht enige verlichting. Bij 2-11 was er een internetstoring bij de wedstrijdleiding, waardoor een kleine plaspauze ingelast kon worden. Na 10 minuten ging het spel weer door en scoorde Lieke Wouters 3-11. Bij 5-14 maakte Hennie Visser haar killblok, maar Rebelle was niet onder de indruk. Bij een achterstand van 11 punten (6-17) was de eerste Trivos timeout een feit. Na deze timeout maakte onder andere Korinda Kant een servicereeks van 3 punten 11-18, waarna ondanks de voorsprong van nog steeds 7 punten, Rebelle de timeout aanvroeg. Nienke Visser (3 punten met de service) en Manon Ottjes trokken zich er niets van aan en scoorden er een paar puntjes bij 16-19. Bij 19-21 was er nog even een misverstand tussen Anne Veenstra en de vermoeide Evi Bosmeier (had voordien met Dames 2 gespeeld) 19-22. Het killblok van Lieke Wouters en de harde aanval van Korinda Kant gaven Trivos weer de aansluiting    21-22. Een klein misverstand tussen de zusjes Visser bracht de spanning weer helemaal terug. Rebelle sloeg haar service in het net 22-23. Manon Ottjes sloeg haar aanval via het Rebelle blok uit het veld 23-23. Timeout Rebelle. Rebelle raakte de bal 2x en de laatste bal werd door Rebelle in het net geslagen 25-23.

Met deze laatste thuisoverwinning heeft Trivos aan de circa 200 supporters haar plicht voldaan.
Een derde plaats op de eindranglijst kan als boven verwachting worden beschouwd. Met een bijna geheel vernieuwd team, is dit een zeer goede prestatie te noemen. Ook van groot belang zijn de prestaties van het tweede Trivos damesteam. Deze is in de race voor het kampioenschap in de 1e klasse G,. Door in een hogere klasse uit te komen, krijgen ze een betere aansluiting met het Dames 1 team. Donderdag 19 april a.s. om 19:45 uur moet worden aangetreden tegen het 5e team van Heyendaal te Nijmegen in het Radboud Sportcentrum. Veel supporters zijn gewenst.

Volgende week zaterdag 21 april volgt de laatste wedstrijd van Dames 1 in Barneveld tegen de dames van SSS. 

Reacties