Jong hockeyteam MHC Wijchen behaalt mooie overwinning op Waalwijk

Waalwijk kwam op bezoek in Wijchen. De voorbereiding in aanloop naar de wedstrijd tegen de nummer vier was verre van ideaal. Met maar liefst 9 zieke speelsters afgelopen week, was er van een goede voorbereiding geen sprake.

Anders was de start aan de wedstrijd. Direct na het eerste fluitsignaal zette de ploeg van coach Meta Bouwmans de tegenstander vast op de helft van de tegenstander. De ploeg veroverde de bal en met een geweldige paas zette Anne Jansen Fleur Sewalt alleen voor de keepster en zij liet de keepster kansloos. Binnen de minuut de 1-0 op het scorebord voor Wijchen. De gehele eerste helft hield de ploeg de druk op de tegenstander en was het oppermachtig, creëerde kansen maar de goede keepster en twee keer de paal zorgde ervoor dat de ruststand op 1-0 bleef staan.

De tegenstander uit Waalwijk ging na rust iets anders spelen en voerde de druk op. De Wijchense dames hadden niet direct een antwoord en pasten zich aan de tegenstander aan. Dit resulteerde in de 40e minuut in een tegendoelpunt 1-1. Dit was ook direct het moment waarop Wijchen zich herpakte en het initiatief weer terug wist te pakken in de wedstrijd. Het ging weer combineren en hield druk op de tegenstander. In de 53e minuut wist Marloes Smarius zichzelf vrij te spelen en sloeg de bal hard de cirkel in. Annefleur Engel kwam met een mooie loopactie naar de bal en wist met een mooie tip in de bal achter de keepster te werken, 2-1. In de resterende minuten van de wedstrijd waren er zeker nog mogelijkheden over en weer maar tot kansen kwam het niet meer waardoor de 2-1 als eindstand op het bord bleef staan. Een mooie overwinning voor de Wijchense dames.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Bemmel op het programma.

Op de foto de scorende dames van Wijchen. Annefleur Engel en Femke Sewalt.