Badmintonners Smashing delen punten met Amersfoort

Foto:

Zaterdag was het alweer de laatste wedstrijd van de eerste helft, waar voor elk punt gestreden moest gaan worden. Om concurrent TFS Barendrecht onder zich te houden, moest Smashing minstens één punt meer pakken dan TFS zou doen in hun gelijktijdige wedstrijd. Smashing nam het op tegen BC Amersfoort, die op dat moment zevende stond. Verslag door Jacky Reijbroek.

Yannic en Roy trapte de wedstrijd af met de dubbel tegen gebroeders Ridder. De oud topspeler Koen liet samen met zijn broer Rein duidelijk zien wie er de beste waren. Ondanks de spannende tweede set werd de dubbel eenvoudig door Amersfoort binnengehaald met 21-8 19-21 21-7. Op de baan ernaast namen Denise en Lieke het op tegen Kelly en Renske. Met Victoria vuistjes trokken de dames van Smashing het eerste punt binnen met 21-12 21-14.

Denise mocht het vervolgens opnemen tegen Mireille. De ijzersterk spelende Denise speelde Mireille helemaal zoek en won eenvoudig met 21-10 21-11. Luuk had het daarentegen een stuk lastiger. Ondanks de vele pogingen om de shuttle op de grond te krijgen, had Harald alles terug. Na een spannende driesetter trok Amersfoort net aan het langste eind met 21-19 5-21 23-21.

Net als Denise ging Maureen vliegend de baan over en liet er geen twijfel over bestaan wie de betere was. Ze won van Kelly met 21-21 21-11. Yannic trad aan tegen de Letse Niks. Ondanks een goed begin en sterke tweede set, kwam Yannic de baan af met niks en verloor met 21-15 14-21 21-11.

Met een tussenstand van 3-3 moesten er nog twee punten verdeeld worden. Roy en Lieke speelden tegen Koen en Renske. Met tactisch uitstekend spel wisten de ‘Smashingnaren’ de wedstrijd naar zich toe te trekken met 21-13 21-13. Ook Brandon en Maureen begonnen verrassend goed. Helaas kon dit hoge niveau niet lang genoeg vastgehouden worden. Zo ging het laatste punt naar Amersfoort met 23-25 21-18 21-14.

Alle punten zijn gelijk verdeeld, goed genoeg voor een negende plek! Hiermee beginnen we de tweede helft met één bonuspunt die, net als nu, cruciaal kan zijn. Namens alle spelers ontzettend bedankt voor alle support en aanmoedigingen. Op naar de tweede helft! Op 1 december beginnen we uit tegen Roosterse.

Reacties

Cookieinstellingen