Wijchense badmintonners BC Smashing verliezen “Derby van het zuiden”

BC Smashing heeft, in een duel met Roosterse BC, de eerste wedstrijd van de handhavingspoule in de Eredivisie verloren. Na een onderbreking van drie weken startte de Eredivisie met een direct belangrijke wedstrijd tegen de concurrent uit Roosteren.

In de dubbels werd door BC Smashing sterk gestart. De dames Lieke Maes en Denise Hall wonnen in een spannende partij tegen de zusjes Vievermans. De nieuw samengestelde herendubbel Luuk van Renswouw en Roy Reijbroek domineerde in de partij tegen Rick Steuten en Nico Hermans en wonnen dan ook in twee sets. Het goede begin was daar met een 0-2 voorsprong.

Maureen Zewald, Yannic Smeets en Luuk van Renswouw speelde vervolgens hun singles tegen respectievelijk Wendy Hoeve, Noah Jongen en Rick Steuten. Helaas waren alle drie de partijen moeizame singles en de spelers uit Wijchen kwamen niet in de buurt van de overwinning. De spelers van Roosterse wonnen de partijen in 2 sets. Denise Hall speelde vervolgens een spannende partij tegen Fredrika Lagerstedt. Na een overtuigende winst in eerste set was Denise haar spel in de tweede set volledig kwijt. Fredrika won eenvoudig en de wedstrijd werd door middel van een derde set beslist. In een set vol strijd, wat af en toe ten kostte ging van de kwaliteit van het spel, won Fredrika de derde set met 21-17. Denise zal er op gebrand zijn in de volgende ontmoeting haar partij tegen Fredrika winnend af te sluiten. Tussenstand 4-2 in het voordeel van Roosterse BC.

Lieke Maes en Roy Reijbroek speelde vervolgens hun mixpartij tegen Frank Vermeesch en Anne Vievermans. Na een spannende eerste set waarin BC Smashing net verloor, draaide de wedstrijd in de tweede set volledig om. Lieke en Roy kwamen met 10-0 voor en het vertrouwen was terug. Met strijd werd de wedstrijd vervolgens winnend afgesloten. In de laatste partij van de avond konden Brandon Bessem en Maureen Zewald goed meekomen met het ervaren mixkoppel Nico Hermans en Elcke Vievermans. Ondanks dat werd twee keer met 21-17 verloren. Eindstand 5-3 in het voordeel van Roosterse BC.