Hockeysters MHC Wijchen blijven steken op 2-2 tegen HCM in Arnhem

Wijchen blijft op koers voor directe promotie ondanks een 2-2 gelijkspel bij HCM in Arnhem.

Wijchen begon sterk en dat resulteerde in de 9e minuut in de 0-1 voorsprong: Susan Bosman haalde vanaf rand cirkel verwoestend uit. HCM zette hierna een tandje bij en maakte in de 28e minuut de gelijkmaker. Dit was tevens de ruststand.

Na rust was het HCM dat iets feller was en de 2-1 noteerde na een mooie strafcorner variant. Wijchen moest alles op alles zetten om toch nog een resultaat te halen en wisselde de keepster voor een veldspeelster. Uiteindelijk lukte het in de 70e minuut om de 2-2 middels een strafcorner te maken: Anne Jansen sloeg de bal op de plank.
Er had misschien nog meer ingezeten voor Wijchen, maar helaas werd er afgefloten op het moment dat Femke Sewalt in haar ééntje op de keepster van HCM af ging.

Volgende week wordt weer heel belangrijk voor Wijchen. Nummer 2 Uden komt op Super Sunday op bezoek en het verschil op de ranglijst is maar 2 punten met nog 3 wedstrijden te gaan.