Hockeyheren MHC Wijchen winnen zware, maar doelpuntrijke uitwedstrijd, tegen Deurne

Foto:

Nadat de eerste thuiswedstrijd vorige week werd gewonnen, moesten de Wijchense hockeyheren deze week afreizen naar Deurne voor de eerste uitwedstrijd van het seizoen. De toon voor komend seizoen werd gezet door de wedstrijd met 4-5 te winnen. Coach Slaats is positief gestemd door verrassende acties van verschillende spelers terug te zien.

De afgelopen weken is er gehamerd op de balans in het team. Iedereen lijkt dezelfde doelstelling te hebben voor komend seizoen. Deze motivatie was dan ook terug te zien bij alle spelers die op het veld stonden. Een zwak begin met een eerste tegengoal werd dan ook snel omgebogen naar een 1-2 voorsprong door 2 doelpunten van Sander Tijssen. Jochem Hulshof wist met een strakke pass de verdediging van Deurne te omzeilen waarna Sander Tijssen alleen nog maar naar de bal hoefde te duiken om hem in te tippen.

Deurne gaf zich niet zomaar gewonnen en maakte uit een strafcorner nog de 2-2. Na rust scoorde Sjors Reith met een harde klap van kopcirkel de 2-3 op aangeven van Tim de Groot. Na een strafcorner wist de keeper de bal onvoldoende weg te werken, waardoor Lars Wortelboer hoog in de touwen de 2-4 wist te maken. De genadeklap leek de 2-5 te zijn, opnieuw door Sjors Reith met een tip-in na een indrukwekkende solo van Luca Faber die zomaar 5 man wist uit te spelen.

Maar de heren van Deurne gaven zich niet zomaar gewonnen. Ze kwamen zelfs terug tot 4-5 en op het fluitsignaal kregen zij nog een strafcorner. Uit deze strafcorners volgden nog 2 extra strafcorners maar ook deze werden afgestopt door keeper Gijs Castelijns. Wijchen mag tevreden zijn met deze uitslag, welke zwaarbevochten was. Achteraf gaven coaches Ronald Wortelboer en Marc Slaats aan dat deze overwinning de wilskracht van het team perfect heeft laten zien.

Zondag 22 september speelt Wijchen H1 tegen Heesch H1 op de bekende SuperSunday, waarop ook de Dames 1 van Wijchen thuis spelen.