Alverna begint competitie met winst op Unitas’30

Alverna moest de competitie starten met een thuiswedstrijd tegen Unitas’30. Na een moeizaam begin, werd uiteindelijk toch nog een 3-2 overwinning behaald.

Een zwak begin deed Alverna bijna de das om in de wedstrijd tegen Unitas ’30. In het eerste kwartier werd de thuisploeg aan alle kanten overlopen. Binnen tien minuten hadden Danny Lauwen en Matthijs Broos, Unitas al op een 0-2 voorsprong gezet. In deze fase bepaalde Unitas de wedstrijd. Danny Lauwen pikte op het middenveld alle ballen vrij makkelijk op en voorin was vooral Mohamed el Moussaoui een plaag voor de Alverna verdediging. Aan Alverna kant ging er weinig tot niets goed in die fase. Of Alverna het afdwong of Unitas het niet kon volhouden in dat tempo blijft de vraag, maar na twintig minuten nam Alverna het initiatief over en dwong het Unitas terug. Op dat moment werd duidelijk dat Alverna de betere ploeg was, en toen Owen Mbila in de 29e minuut na een knappe actie de aansluitingstreffer maakte, was de wedstrijd weer helemaal open. Ook na deze goal bleef Alverna op zoek naar meer. Was het eerst nog Johnny Dobson die de paal raakte, in 37e min was het wel raak toen Arthur van den Eeckhout de 2-2 aantekende. De laatste minuten voor rust brachten nog volop opwinding. Eerst een vrije trap van Unitas die door Robert Zaalman uit de uiterste hoek werd getikt.

In de tweede helft waren er twee die de wedstrijd bepaalden, Alverna en de scheidsrechter. Alverna doordat het Unitas op de pijnbank had liggen en het slechts een kwestie van tijd zou zijn om dat in doelpunten om te zetten. Binnen tien minuten had Arthur van den Eeckhout al drie mogelijkheden. Ook Cas van de Wal schoot in die fase rakelings naast na een hoekschop van Johnny Dobson. Na 55 minuten was het Cas van de Wal die wel raak schoot en Alverna op een 3-2 voorsprong bracht. Unitas leek alle kracht gebruikt te hebben in de eerste helft en kon niet meer dan achter de tegenstander aan lopen. In deze fase zou een Alverna treffer de wedstrijd beslist hebben, die treffer kwam er ook, Johnny Dobson schoot binnen en de scheidsrechter keurde hem in eerste instantie goed. Dan laat hij zich toch verleiden om naar de voor buitenspel vlaggende clubgrensrechter te gaan en mee te gaan in diens advies. Door dit voorval was Alverna toch even van slag en Unitas putte hier moed uit dat er misschien toch nog wat te halen viel. Vanaf dat moment werd het weer een gelijkwaardige wedstrijd, en kregen beide ploegen kansen op een doelpunt. Die vielen er niet meer, zodat Alverna de drie punten op het ’Bospad’ kon houden. Dit was zeer welkom na een zwakke beginfase, een niet meewerkende scheidsrechter en een matig slot.

Opstelling: Robert Zaalman, Job Gielen (’83 Yassine Aarab), Jari van Ginkel, Rick van Ginkel, Cas van de Wal, Dennis Arts (’45 Danny Vos), Mels Lanting, Owen Mbila, Sander Bisseling, Johnny Dobson (’78 Lorenzo Rieken), Arthur vd Eeckhout.