Nordic Walking groep van Atletiekvereniging Wijchen viert 12.5 jaar jubileum

Foto: Ben Janssen

Tijdens de open dag in het jaar 2006 zijn de eerste groepsleden van Atletiek Vereniging Wijchen gestart met de cursus Nordic Walking. Dit jaar vieren ze het 12.5 jaar jubileum.

Peter Schrievers en Henk van Grinsven waren de oprichters. Na de opleiding Nordic Walking in Duitsland ging Peter Schrievers voortvarend als trainer van start. Twee jaar later werd Henk van Grinsven trainer. De huidige trainer Riek Janssen nam het stokje (poles) over en is inmiddels alweer negen jaar wandeltrainer van deze hechte groep. Nu twaalf en een half jaar verder wandelen vele Nordic walkers van het eerste uur nog wekelijks met elkaar. Inmiddels hebben velen de cursus nordic walking bij A.V.W. gevolgd.

Elke dinsdagavond en zaterdagochtend gaat de groep op pad met de Nordic Walking poles. Startpunt is het clubhuis van Atletiek Vereniging Wijchen. Nu het vroeger donker wordt gaan voor de veiligheid de hesjes en lampjes weer aan. De trainingen zijn zeer afwisselend en beginnen altijd met een goede warming up. Er wordt gelopen op verharde wegen, heuvels, bospaden enz. “Zo houden we het afwisselend, blijft de techniek op orde en hebben we een mooie stok achter de deur” meldt één van de Nordic Walkers.

Vanaf sportpark De Wychert is er een prachtige wandelomgeving. Daarnaast is er altijd op de eerste zaterdag van de maand een mooie tocht in een ander natuurgebied. Zoals Berg & Dal, Keent, Brabant, Ooijpolder enz. enz. Binnenkort gaat de groep de wijnroute in Groesbeek lopen. Steeds vaker lopen ook andere sporters met ons mee, die nordic walking gebruiken als herstel training.

De groepsleden komen uit Overasselt, Beuningen maar de meesten uit Wijchen en variëren in leeftijd van 52 tot 78 jaar. Lief en leed wordt gedeeld in het gemêleerde gezelschap dat elkaar gevonden heeft via deze sport. Daar is tijdens het nordic walken en bij de koffie na afloop volop ruimte voor.
Trainer Riek Janssen, “Soms komt het voor dat een groepslid een paar maand niet mee kan doen. Maar we blijven contact houden en op deze manier houden we het al zo lang vol met elkaar. Ieder jaar gaan we een weekend op stap met de lopers en hun partners. Verder is er altijd een leuke afsluiting van het jaar.”