Alverna weet weer niet te winnen van Nemelaer

Foto:

Alverna heeft wederom niet kunnen winnen van Nemelaer. Ook in het vijfde onderlinge duel was de Haarense ploeg te sterk voor Alverna.

In de vijfde minuut kreeg Alverna al een ‘wake-up call’ toen door een foutje op het middenveld Nemelaer kon uitbreken, Robert Zaalman kon dit missertje herstellen. Hierna nam Alverna het initiatief en dit resulteerde in eerste half uur in enkele kansen. De grootste was voor Arthur vd Eeckhout die gelanceerd werd en alleen op de doelman af kan gaan. Doelman de Jong kon de, te snel ingeschoten bal, echter keren. In de rebound schoot Owen Mbila naast. Een vrije trap van Johnny Dobson werd ook door doelman de Jong gestopt en na een steekbal van Owen Mbila leek Dobson door te kunnen, maar werd al dan niet terecht afgevlagd en gefloten. Na ruim een half uur kwam Nemelaer op voorsprong via hun geijkte speelwijze; de lange bal naar voren en drie/vier man die snel uitbreken. Een lange bal van Wouter Molenaar werd door de Alverna verdediging verkeerd beoordeeld, waardoor Giel van de Ven in de rug kon weglopen en de 1-0 kon scoren. Vijf minuten later eenzelfde scenario. Nu was het Geert van de Ven die na een lange bal in de rug van de Alverna verdedigers kon weglopen en de 2-0 liet aantekenen. In het slot van de eerste helft zag de Alverna-verdediging er wederom een paar keer niet goed uit en kreeg Nemelaer nog enkele kansen, maar met wat geluk en een redding van Robert Zaalman werd de rust met een 2-0 gehaald.

In de tweede helft werd de speelwijze wat aangepast, omdat men begreep dat op deze grasmat met het te lange gras, goed combinatie voetbal niet mogelijk was. Ook Alverna ging het wat meer met opportunistisch voetbal proberen. Zo ontspon zich een ‘voetbalgevecht’ wat meer strijd dan goed voetbal opleverde. Kansjes waren er voor Sander Bisseling, Arthur v.d. Eeckhout en Jari van Ginkel. De beslissing in de wedstrijd viel niet zozeer door een van beide ploegen, maar meer door de scheidsrechter. Jorg Schapendonk kon door Owen Mbila een forse duw te geven de bal tegen de arm van Jurre Grotenhuis koppen. De leidsman veroordeelde tot ieders verbazing niet de duw maar de handsbal, Strafschop!!! Wouter Molenaar pakte het presentje dankbaar uit, 3-0. Toch wilde Alverna het na deze domper nog niet opgeven. De eerst volgende hoekschop werd door Bart Schiks bij de eerste paal binnen gekopt en bracht weer hoop in de Alverna harten, 3-1. Toen vijf minuten later Sander Bisseling uit de draai de 3-2 maakte werd alles op alles gezet. Achterin werd één op één gespeeld om voorin wat meer te kunnen creëren. Dit leverde ook wel kansen op voor Bart Schiks en Sander Bisseling, maar ook Robert Zaalman moest zijn kunnen laten zien bij uitbraken van Nemelaer. De beide ploegen kwamen dan ook niet meer tot scoren.

Over de hele wedstrijd genomen een terechte uitslag. Alverna sprong in de eerste helft niet effectief genoeg met kansen om en stond verdedigend niet altijd goed. Ook verzandde men te vaak in heilloze acties. Nemelaer speelde een heel effectief ‘kick and rush’ voetbal en kon door de gunstige score het spelletje zo blijven spelen.

Opstelling: Robert Zaalman, Job Gielen (’10 Yassine Aarab), Jari van Ginkel, Jurre Grotenhuis, Cas van de Wal, Mels Lanting (’76 Dennis Arts), Derek de Bruijn, Owen Mbila, Sander Bisseling, Johnny Dobson, Arthur vd Eeckhout (’60 Bart Schiks).

Zondag 6 oktober speelt Alverna een uitwedstrijd tegen Leones. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Door Henny Remmers