Trivosdames kunnen het niet bolwerken tegen Activia

Foto: Erik Wouters

Coach Peter Groenen moest afgelopen zaterdag wel enige improvisaties doorvoeren in zijn team. En dat was te merken, bij Trivos ging het allemaal moeizaam.

Bij 6-6 in de eerste set begon Activia uit te lopen. Coach Groenen vroeg bij 6-10 zijn tactische timeout aan, in de hoop de servicereeks van Activia een halt toe te roepen. Dat hielp. Michelle Koolen knalde haar eerste harde bal over het net en de service van Lonneke Hoffmanns trof ook doel 8-10. Helaas ging haar volgende service in het net en sloeg Michelle Koolen in het blok 8-12. De Activia aanval ging via de vingertoppen van een Trivosspeelster uit het veld 8-13 en de 2e timeout van Trivos. Een rommelige situatie met misverstanden bij Trivos, zorgde voor de 8-14. Michelle Koolen haalde met een bekeken tipbal, de service terug en maakte daarmee nog eens 2 punten 11-14. Timeout Activia. Vervolgens volgden de vele servicefouten aan weerskanten elkaar op. Bij Activia verdween alles in het net en bij Trivos vloog alles uit het veld. Het spel golfde heen en weer. Bij 20-23 maakte Michelle Koolen haar punt. Toch was daar weer Activia speelster nummer 10 die de 21-24 maakte. Esmee Driessen dacht: dat kan ik ook en ook met haar geluksservice (bal op het net, rolde naar beneden…..zwaartekracht, punt), kwam de aansluiting 23-24. De mooie harde aanval van Activia ging dwars door het Trivosblok en zo ging de eerste set naar Activia.

De tweede set had Trivos grote plannen, maar de werkelijkheid was anders. Kristy Goijarts werd ingebracht op de diagonaalpositie en Esmee Driessen verhuisde naar de middenpositie. Bij 1-2 begon Activia aan haar service en liep daarbij uit naar 1-9. Ondertussen had Trivos al 2 maal een timeout aangevraagd. Korinda Kant kwam in het veld voor de moegestreden Michelle Koolen. Activia sloeg haar service uit het veld. Kristy Goijarts maakte met haar 2 goede services 2 punten. Hierna gingen om en om de services weer in het net of uit het veld. Wel maakte Esmee Driessen een ace met haar service. Kristy Goijarts haalde met haar aanval de service terug, waarna Lieke Wouters in het veld kwam voor Anne Veenstra (na de evaluatie bleek dat Lieke Wouters op 3 verschillende posities in het veld had gespeeld). Stefanie Beekers maakte met een mooie tipbal een punt 11-16. Een lange rally volgde met mooi volleybal. Goed verdedigingswerk aan beide kanten, hard werkende spelverdeelsters en top aanvallen, waren een genot om te zien. Echter was het steeds weer na zo’n lange rally, dat Trivos aan het kortste eind trok 11-17. Een te lage setup op Lieke Wouters verdween in het net 11-18. Maar gelukkig vloog de Activia service uit het veld 12-18. Activia maakte een voetfout 13-18 en de daaropvolgende service van Stefanie Beekers transformeerde in een ace 14-18.
Kristy Goijarts sloeg haar aanval nipt uit het veld, maar het navolgende killblok van Lieke Wouters maakte alles weer goed 15-19. Activia’s nummer 9 kon ook hard knallen 15-20. De setup van Vera de Weerdt op Lieke Wouters was op maat en de bal ging keihard door het Activiablok 16-20. Een volgende setup op dezelfde wijze werd uitgevoerd, maar deze maal op Esmee Driessen 17-20. Timeout Activia. De Trivosservice van Lieke Wouters verdween in het net, maar de mooie aanval van Esmee Driessen gaf Trivos weer hoop 18-21. Door persoonlijke fouten bij Trivos scoorde Activia
18-23. De tipbal van Stefanie Beekers (haar zoveelste) en de uitbal van Activia noopten de Activiacoach tot een technische timeout 20-23. Dit had succes. De service van Vera de Weerdt verdween in het net 20-24 en de 2e setwinst kon Activia bijna niet meer ontgaan. Bijna…….Stefanie Beekers haalde hard uit 21-24. Activia werd een beetje zenuwachtig en sloeg pardoes de bal uit het veld 22-24. Helaas ging de service van de in het veld gekomen Michelle Koolen in het net 22-25.

In de derde set werden meteen in de beginfase de Activia speelsters 1 en 10 gewisseld. Dat was merkbaar. Activia had minder slagkracht en in het veld liep het ook iets minder gesmeerd. Bij de stand 1-1 kwam Trivos voor de 1e maal op voorsprong! Korinda Kant sloeg haar aanval hard langs het Activia blok 2-1. Bij de stand 4-6 kwam Anne Veenstra aan de service. 5 punten scoorde zij daarmee.
Korinda Kant scoorde en Activia af en toe. Bij 13-8 was de 2e Activia timeout een feit. Deze hielp niet. Het killblok van Stefanie Beekers en de ace van Vera de Weerdt brachten de stand op 15-8. Tot overmaat van ramp sloeg Activia de bal in het net en liet Kristy Goijarts zien ook geen medelijden te kennen 17-8. Activia kwam toch even ijzersterk terug, doordat het bij Trivos haperde 19-15. Toen Anne Veenstra uiteindelijk haar specialiteit, hard langs de lijn, toepaste was er weer enige hoop
22-16. Toch weer een harde aanval van Activia in het open achterveld van Trivos 22-17. Daar was Korinda Kant met een uithaal 23-17. Activia sloeg de bal weer eens uit het veld 24-17. Dezelfde harde Activia aanval in het Trivos achterveld 24-18. De Activia service ging, hoe kan het anders, in het net 25-18.

De harde uithaal van Lieke Wouters in de 4e set was een mooi begin 1-0. De gelijkmaker ontstond door een misverstand tussen Anne Veenstra en Vera de Weerdt, waardoor de bal op de grond viel
1-1. Toch was het Trivos die uitliep naar 5-2. De Activia speelsters 1 en 10 waren inmiddels weer ingezet en met name hierdoor kon Activia weer inlopen en zelfs op voorsprong komen 5-6. Bij 11-10 maakte Lieke Wouters haar killblok op de nummer 10 van Activia 12-10. De service van Vera de Weerdt viel via het net op de grond van Activia 13-10. Timeout Activia. Activia scoorde in het achterveld, maar de service werd linea recta uitgeslagen 14-11. Korinda Kant sloeg haar service via de Activia verdediging uit het veld en Trivos zat op rozen 15-11. Activia’s nummer 10 scoorde en ook een mooie tipbal bracht een Activiapunt op 15-13. Timeout Trivos. Activia kwam sterk terug en bij de stand 17-16 wisselde coach Peter Groenen Vera de Weerdt en Kristy Goijarts voor Lonneke Hoffmanns en Michelle Koolen, zodat er 3 aanvallers aan het net verschenen.
Toch was de Activia aanval (opvallend was dat bij alle Activia aanvallen hard werd doorgeslagen) daar en was de stand gelijk 17-17. Esmee Driessen scoorde de 18-17, maar de volgende Trivos aanval werd afgeblokt 18-18. Wederom 3 mooie aanvallen van Activia waren aan de orde 18-21 en Peter Groenen wist niet hoe snel hij zijn technische timeout bij 2e scheidsrechter Strale Zivic moest aanvragen. Dit hielp even. Zoals verwacht vloog de service uit het veld 19-21 en had Trivos weer enige aansluiting. 2 aanvallen na lange rally’s, brachten Activia punten op 19-23. Activia maakte een voetfout 20-23. De dubbele wissel aan Trivos zijde werd omgekeerd uitgevoerd, waardoor Vera de Weerdt aan de service kwam. Kristy Goijarts sloeg haar aanval prachtig binnen 21-23. Timeout Activia. Activia’s nummer 1 liet zien de echte nummer 1 te zijn 21-24. De laatste Trivosaanval van Kristy Goijarts verdween zielloos in het net 21-25.

Coach Peter Groenen was niet tevreden na afloop. “Hier had meer ingezeten. We hadden toch zeker 2 punten moeten halen.”

Toch is het op zich mooi dat Trivos in de laatste 3 wedstrijden gemiddeld 3 punten heeft behaald.
Over 14 dagen staat de uitwedstrijd tegen de nummer 11 ODI in Oost-, West- en Middelbeers op het programma.
Op zaterdag 7 december spelen de dames thuis in Sportcentrum Arcus om 15:30 uur tegen de nummer 8 Spivo Dames 1. De entree is gratis en veel publiek is gewenst.

Reacties