Tennisvereniging Vormer geeft/doet een rondje

Foto:

Het bestuur van de Wijchense tennisvereniging Vormer gaat zaterdag vanaf 14.30 uur in informele sfeer, onder het genot van een drankje en een hapje, praten over de toekomst van de vereniging. Zij willen praten over de voor vele leden verborgen problemen die zij bestuurlijk hebben. Er zijn n.l. slechts vier bestuursleden die het huidige bestuur vormen.

Geen voorzitter, geen hoofd Jeugdcommissie, geen hoofd technische commissie, geen hoofd barcommissie, geen hoofd evenementen commissie, geen hoofd sponsor commissie. Dus vier, in plaats van de gebruikelijke negen bestuursleden. En dat geeft veel druk bij de vier andere bestuurders.

Het bestuur licht toe: “Het lukt ons maar niet om weer volle bezetting te realiseren. Uit de diverse gesprekken die wij hier en daar met leden hebben gehad blijkt vaak, dat die leden helemaal niet door hebben dat wij met zo weinig mensen de zaak bestuurlijk moeten runnen. Gelukkig zijn er nog steeds werkgroepjes die noodzakelijk deeltaken vervullen, veelal gebaseerd op oude routine. Dus lijkt het alsof er niets aan de hand is en alles lekker verloopt.”

“Maar hoe kan het dat er zo weinig jongere tenniss(t)ers taken op zich nemen, ziet men zo op tegen werkzaamheden die nu eenmaal in een club moeten plaats vinden of  spelen er andere aspecten?”

“Hierdoor missen wij nu de gezellige activiteiten? Er is geen invitatietoernooi meer met de “vaak prachtige afsluitende feestavond, geen snerttoernooi meer, geen echtparen/partnertoernooi met feestavond meer, geen …… Het sociale deel van de vereniging is duidelijk aan het verminderen en dat is jammer want naast het beoefenen van de tennissport op ieder niveau is juist het sociale deel van een vereniging passend bij een gezonde verenigingscultuur. Is daar nu echt minder behoefte aan, is de maatschappij aan het veranderen en moeten wij ons dus aanpassen en de vereniging anders gaan organiseren.”

“Juist ter voorbereiding willen we een rondje drinken en op informele wijze van gedachten wisselen. Moeten wij misschien een klein bestuur houden en taken uitbesteden aan deels betaalde krachten van buiten de vereniging? Een sportmanagement bureau bijvoorbeeld? Een voorzitter van buitenaf misschien? Meer onderhoud uitbesteden? Hoe begeleiden wij onze jeugdige leden? Hoe kunnen wij hen al deels opleiden om taken in verenigingen op te pakken? Iets voor mentoren? Een belangrijke taak ligt hier ook voor ouders. Het is een maatschappelijke taak van welke vereniging dan ook om haar leden en vooral de jonge leden zich thuis te laten voelen, vriendschappen mogelijk te maken. De vereniging als ontmoetingsplaats of moeten we vooral kijken naar de sporttechnische zaken. ”

Het praatje, en hapje en drankje is op zaterdag 23 november van 14.30 tot 21.30 uur in het clubhuis van Vormer. Met een borrel en een hapje.

Reacties