Alverna wint nipt van Rhode

Foto:

Koploper Alverna heeft in een matige wedstrijd gewonnen van Rhode. Het werd een nipte 1-0 overwinning.

In de warm-up moest Mels Lantang geblesseerd afhaken. Zijn vervanger was Danny Vos, die wederom een prima wedstrijd speelde. De wedstrijd was nauwelijks begonnen toen Rick van Ginkel bij zijn eerste actie zijn enkel blesseerde en vervangen moest worden door Job Gielen. De eerste speldenprikjes waren van Alverna. Maar de eerste serieuze kans was voor Rhode, maar Robert Zaalman redde bekwaam op een kopbal van Joep vd Mortel. En ook een vrije trap van Rhode eindigde in de handen van Robert Zaalman. Hierna volgde wat kansen voor Alverna. Rhode’s doelman vd Boogaard was net iets eerder bij de bal dan Bart Schiks na een steekbal van Danny Vos en een schot van Derek de Bruijn ging maar net naast. Beste kans voor de rust was voor Johnny Dobson die een foute terug kopbal net niet binnen kon werken. Owen Mbila had pech dat de scheidsrechter geen voordeel toepaste (na een overtreding op hem), zodat die kans verloren ging. In de laatste minuut voor de thee moest Robert Zaalman nog een keer in actie komen om Mark vd Zanden van het scoren af te houden.

Meteen na rust kreeg Alverna drie hoekschoppen achter elkaar te nemen. Alle drie leverden gevaar op, maar Job Gielen, Derek de Bruijn en Dennis Arts hadden het geluk niet aan hun zijde. Het meest gevaar van Rhode werd veroorzaakt door een indraaiende vrije trap waar Robert Zaalman onder door ging, maar de bal ging naast. Hierna waren de kansen weer voor Alverna, maar twee keer Johnny Dobson en een keer Owen Mbila kregen de bal er niet in. Dat lukte na een uur Bart Schiks wel. Na een gelukkige ‘kluts’ kon hij op de doelman af en maakte geen fout (1-0). Ook na de voorsprong waren de meeste mogelijkheden voor Alverna en toen na 75 minuten Rhode’s Daan van Dinten met zijn tweede gele kaart mocht vertrekken werd het er voor Rhode niet makkelijker op. De ploeg, die het toch al niet van verzorgd voetbal moet hebben, speelde nu iedere bal direct richting Robert Zaalman, maar in het eigen luchtruim heersten Jari van Ginkel en Dennis Arts.

In de slotfase had Alverna de wedstrijd op slot kunnen gooien, maar invallers Lorenzo Rieken (na een dieptepass) en tot driemaal toe Arthur van den Eeckhout misten in de afwerking. En hiermee won Alverna zijn zeker niet beste wedstrijd met 1-0 en door andere resultaten is de voorsprong op nummer twee gegroeid naar vijf punten.

Man van de wedstrijd was vandaag Robert Zaalman, die samen met zijn verdediging voor de vierde maal op rij de ‘nul’ hield. Ook was het Robert’s 60e competitiewedstrijd op rij (sinds begin seizoen 17/18) waarin hij geen minuut miste en zestien keer de ‘nul’ hield.

Opstelling: Robert Zaalman, Dennis Arts, Jari v Ginkel, Rick v Ginkel (‘4 Job Gielen), Yassine Aarab, Danny Vos, Derek de Bruijn, Owen Mbila (’74 Lorenzo Rieken), Sander Bisseling, Johnny Dobson (’85 Arthur vd Eeckhout), Bart Schiks.

Door Henny Remmers

Reacties