Volleybalsters Trivos ondanks verlies op de weg terug

Foto: Erik Wouters

Nummer 10 Trivos moest het opnemen tegen nummer 9 Spivo uit Spijkenisse. Na winst in de eerste twee sets, volgde toch nog een 2-3 nederlaag.

Trivos had wat goed te maken na de blamagewedstrijd van vorige week tegen ODI (4-0 verlies). Ondanks het stroeve begin van de 1e set (7-14 achterstand) wist Trivos op tijd de draad weer op te pakken door met name de sterke servicereeks van Stefanie Beekers en de getoonde vechtlust. Bij de stand 19-19 gaf Trivos gas. Nadat Anne Veenstra met haar service de stand op 21-19 had gebracht, vroeg de Spivo coach zijn 2e timeout aan. Dit hielp even doordat Anne Veenstra haar service nipt uit het veld sloeg. Michelle Koolen sloeg een harde bal binnen en de volgende Spivoaanval raakte de antenne 23-20. Esmee Driessen sloeg haar service uit het veld. Stefanie Beekers vond het welletjes en met een mooie aanval en een killblok bezorgde zij haar team de overwinning van de 1e set.

Een goed begin van deze wedstrijd, waarin Spivo toch ook heel duidelijk maakte over 2 uitstekende aanvalsters te beschikken. De 2e set begon met een uitservice van Trivos. Spivo deed hetzelfde. De harde aanval van Spivo werd ingeslagen, maar Manon Ottjes deed hetzelfde terug 2-2. Stefanie Beekers maakte met haar service 3 punten, waardoor Trivos even kon adem halen 5-2. Bij 10-7 maakte libero Evi Bosmeijer een onmogelijke redding, waarna Michelle Koolen kon scoren 11-7.
Bij de stand 13-8 deed Evi Bosmeijer nog eens zo’n huzarenstukje, waarna Manon Ottjes kon scoren.
Spivo scoorde een mooie aanval maar de volgende setup op maat van Vera de Weerdt op Stefanie Beekers maakte dat Stefanie Beekers aan de service kwam. Deze service maakte zij met een onvervalste ace 16-9. Timeout Spivo. Nog eens 3 punten uit de service werden gemaakt en Trivos stond op een royale voorsprong 19-9. De 5e service ging uit het veld en de aanval van Michelle Koolen verdween in het net. De Spivo service ging via de Trivosverdediging uit het veld 19-12. Timeout Trivos. Met name Michelle Koolen en Anne Veenstra scoorden de punten voor Trivos, maar toch bleek ook weer dat Spivo geen katje was om zonder handschoenen aan te pakken. De Spivo aanvalsters lazen het spelletje goed en indien het Trivosblok goed stond, werd een listig boogballetje geprikt die exact achter het blok op de grond viel. Nadat Manon Ottjes haar aanval in het Spivoblok had geslagen (24-18), vond Trivos coach Peter Groenen het noodzakelijk zijn timeout aan te vragen. Dit hielp want de volgende aanval van Michelle Koolen werd dwars door het Spivoblok geslagen. En ook winst in de tweede set.

Een mooi uitgangspunt voor Trivos om de 3e set te beginnen. De 3e set begon ronduit slecht voor Trivos. Trivos vergat te blokken en gaf zodoende de Spivo aanvalsters de ruimte om uit te kunnen halen 0-4. Timeout Trivos. Michelle Koolen scoorde met haar aanval en bij Spivo ontstond ook even een klutssituatie 2-4. Weer een mooi tipballetje van Spivo en de aanval van Stefanie Beekers in het Spivoblok brachten de stand op 2-6. Coach Groenen paste zijn dubbele wissel toe: Vera de Weerdt en Stefanie Beekers voor Lonneke Hoffmanns en Lieke Wouters. Een zeer lange rally volgde met prachtig volleybal aan beide zijden van het net. Toch was het Spivo die aan het langste eind trok 3-7.
Om en om werd er gescoord. Coach Groenen vroeg bij 9-15 de 2e timeout aan. Manon Ottjes raakte bij haar aanval de antenne. Bij 10-18 werd Korinda Kant ingebracht voor de service. De daaruit voortkomende aanval werd door Lieke Wouters binnen geslagen 11-18. Het puntenverschil bleek te groot voor Trivos en de laatste aanval van Trivos ging in het net 18-25.

In de 4e set moest het gebeuren. Helaas was ook in deze set het foutenpercentage bij Trivos te hoog.
Waar het bij Trivos net niet was, ging het bij Spivo stukken beter. Het Trivosblok stond er niet altijd en dat was tegen een ploeg als Spivo vragen om moeilijkheden. Passes kwamen niet goed waardoor setups meer uit oplosballen bestonden. De aanvalsters kregen de ballen niet goed aangespeeld en dus werd er niet gescoord. Bij de stand 11-20 werd wederom een dubbele wissel toegepast: Manon Ottjes en Lonneke Hoffmanns werden gewisseld voor Kristy Goijarts en Vera de Weerdt, waardoor er 3 aanvalsters werden gecreëerd. Een alles of niets offensief zogezegd. Het killblok van Anne Veenstra was mooi en leverde een punt op. Ook hier bleek het puntenverschil te groot en de laatste service van Trivos werd uitgeslagen 15-25.

De 5e beslissende set moest een winnaar aanwijzen. Ook in deze 5e set was het begin niet goed. Veel persoonlijke fouten werden gemaakt en een snelle 2-7 achterstand was een feit. Anne Veenstra kon het tij nog even keren met een mooie aanval langs de lijn en een bekeken tipbal, maar toch was het Spivo die wederom wist te scoren 4-8. Wisseling van speelhelft. Door de te lage setup sloeg Manon Ottjes in het Spivoblok en kwam de bal hard terug. Timeout Trivos. De volgende aanval ging prima na een mooie setup van Vera de Weerdt, waaruit Manon Ottjes deze keer wel scoorde. De aanval van Spivo ging uit het veld en Trivos kreeg weer een beetje geloof in eigen kunnen. Een vreemde kluts situatie bij Trivos gebeurde en de bal viel pardoes op de grond. Michelle Koolen scoorde via het Spivoblok 7-10 maar een soortgelijke bal kreeg Trivos ook tegen 7-11. Michelle Koolen scoorde via het blok en na de service van Vera de Weerdt ontstond een lange rally met over en weer mooie aanvallen. Uiteindelijk wist Manon Ottjes de bal met een mooi lobje over het blok te plaatsen 9-11.
Timeout Spivo. Precies een soortgelijk lobje produceerde de Spivo aanvalster 9-12. Manon Ottjes sloeg een genadig harde aanval binnen 10-12. Korinda Kant werd voor de service ingebracht voor Michelle Koolen. Anne Veenstra sloeg hard via het Spivoblok binnen 11-12. Spivo sloeg haar aanval in het net 12-12. De 3e service van Korinda Kant ging in het net 12-13. Trivos speelde de bal 4 maal
12-14. De zenuwen begonnen ook Spivo parten te spelen want de Spivospeelster sloeg haar service uit het veld 13-14. Timeout Spivo. De aanval van Trivos eindigde in het net 13-15.

Na afloop van de wedstrijd was er zowel teleurstelling als opluchting. De wederopstanding na het debacle van vorige week was knap, maar toch had er gewonnen moeten worden. In ieder geval zijn de Trivosdames weer bij de les en zijn ze blij het volleyballen niet verleerd te zijn.

Volgende week zaterdag staat de uitwedstrijd tegen VV Utrecht op het programma, waarna in het nieuwe jaar op zaterdag 11 januari 2020 om 15:30 uur thuis in Sportcentrum Arcus wordt gespeeld tegen het damesteam van HLB Van Daal/ DS uit Den Dungen.
Kom allemaal kijken en de dames aanmoedigen naar een overwinning.

Foto’s door Erik Wouters

Reacties