Mannen MHC pakken winst tegen Liberty

Het hockeyseizoen verloopt vooralsnog niet heel voorspoedig voor de mannen van MHC. Na 3 wedstrijden stonden zij op slechts 1 punt. Afgelopen zondag kwam daar verandering in doordat er van de mannen van Liberty uit Dongen met 3-2 werd gewonnen. Tot de laatste minuut bleef het spannend, maar de Wijchenaren verlieten het speelveld als terechte winnaar na 70 minuten.

Al vanaf de eerste minuut straalde MHC uit dat er voor Liberty niets te halen viel in Wijchen. Binnen 5 minuten kwam de ploeg van coach Marc Slaats.op voorsprong (1-0) door Koen Schipper, invalspeler vanuit de A-jeugd, die zijn debuuttreffer maakte. Schipper had weinig moeite met een bal die hard de cirkel in werd geslagen en legde met speels gemak de bal achter de keeper van Liberty. Heel lang zou de voorsprong niet duren door de gelijkmaker van de mannen uit Dongen (1-1). Nog voor het rustsignaal bracht Tim de Groot zijn team weer op voorsprong door de 2-1 uit een rebound te maken.

Spannend

Om de wedstrijd comfortabel uit te kunnen spelen moest de voorsprong wel uitgebouwd worden. Tim de Groot wist in het derde kwart weer uit een rebound te scoren en de stand op 3-1 te brengen. Tot enkele minuten voor het eind van de wedstrijd bleef deze stand op het scorebord staan. Liberty wist het echter nog spannend te maken door de 3-2 te scoren. De mannen van Wijchen waren het zichtbaar even kwijt en moesten nog vrezen voor een gelijkspel. Zo ver kwam het echter niet waardoor de 3 punten in Wijchen bleven.

Weer thuis

Na 4 wedstrijden staat MHC nu op een 7e plek in de de 3e klasse. Komende week staat wederom een thuiswedstrijd op het programma. Op zondag 4 oktober speelt MHC in Wijchen tegen Prinsenbeek; aanvang 14.45 uur.