Remko Bicentini toegelaten tot hoogste trainersopleiding

Remko Bicentini
Foto: Bicentini

Remko Bicentini (52) kan zich na zijn ontslag als bondscoach van Curaçao opmaken voor een nieuwe klus. Hij is namelijk toegelaten tot de UEFA Pro-opleiding, de hoogste trainersopleiding van Nederland.

Na het behalen van dit diploma kunnen de deelnemers zelfstandig aan de slag als hoofdtrainer in het betaald voetbal. De UEFA Pro-opleiding wordt bij voldoende geschikte deelnemers jaarlijks georganiseerd. Voor het aankomende voetbalseizoen 2021/2022 zijn tien nieuwe deelnemers toegelaten tot deze opleiding die in mei 2021 van start gaat. Onder hen Kenneth Goudmijn, Edwin Grünholz en Adil Ramzi.

Kwaliteit

Thomas van der Staak, manager KNVB Academie zegt op de site van de KNVB: “Mooi om deze tien deelnemers volgend jaar te mogen verwelkomen op de UEFA Pro-opleiding. Na een zorgvuldige selectie, die wij samen hebben verricht met vertegenwoordigers uit het betaald voetbal, VVON en CBV, ben ik er van overtuigd dat we weer veel kwaliteit op de opleiding krijgen.”

Bondscoach

Bicentini , oud-profspeler van NEC en oud-trainer van AWC, was vanaf 2016 succesvol bondscoach van Curaçao. Zijn contract liep aanvankelijk tot en met het WK voetbal eind 2022 in Qatar. In augustus vernam hij via Teletekst dat Guus Hiddink was aangesteld als nieuwe bondscoach. Met een kort geding begin november kwam er een definitief einde aan zijn bondscoachschap.

Zie ook:
Bicentini en voetbalbond FFK voor de rechter

 

Reacties