UPDATE AWC krijgt nieuwe ledverlichting en masten

Foto: LI sports

Op sportpark De Wijchert wordt deze week begonnen met de installatie van de nieuwe ledverlichting bij AWC. Hierbij worden de huidige lampen vervangen door nieuwe ledlampen en ook worden enkele masten vervangen door nieuwe.

Foto: LI sports

De installatie wordt gedaan door LI Sports met hulp van lokale ondernemers als Aannemersbedrijf W. Hendriks BV uit Niftrik. “Een prachtige klus op sportpark De Wijchert waar de hoofdklasser zijn wedstrijden afwerkt”, aldus een woordvoerder van LI sports. “We voorzien de twee wedstrijdvelden van 200 lux wedstrijdverlichting conform de KNVB-normen. Daarnaast worden op veld 3, 4 en 5 de oude masten verwijderd en voorzien van nieuwe masten met nieuwe ledverlichting. Een Sterk verbeterde verlichting in combinatie met een forse energiebesparing is straks het resultaat en AWC is hiermee klaar voor de toekomst!”

Groene Club

AWC heeft hulp gekregen van de Groene Club van de KNVB bij het aanvragen en verkrijgen van de BOSA-subsidie van 45.000 euro. Via de subsidieregeling ‘stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties’ (BOSA) kunnen amateursportorganisaties subsidie aanvragen voor de bouw- en onderhoudskosten van sportaccommodaties en voor de aanschaf van sportmaterialen.

De Groene Club is een sportbreed initiatief van de KNVB, KNHB en KNLTB en in samenwerking met de provincies Gelderland, Overijssel en Zuid-Holland om sportaccommodaties te verduurzamen. Het nemen van duurzame maatregelen die leiden tot het verlagen van de energierekening draagt daaraan bij. Energie is namelijk een van de grootste kostenposten voor een club. De KNVB, KNHB en KNLTB hebben de ambitie om ervoor te zorgen dat binnen 3 jaar minimaal driehonderd clubs beschikken over een duurzame accommodatie.

Foto: LI sports

Via de gemeente Wijchen kon AWC gebruikmaken van de zeer voordelige duurzaamheidslening. Het BNG Duurzaamheidsfonds financiert alle investeringen in en aan sportaccommodaties middels de Sportlening.

 

Reacties