Forse afstraffing hockeysters Wijchen tegen Oss

De knappe overwinning in de kwartfinale van de Silver Cup hebben de vrouwen van MHC Wijchen geen vervolg kunnen geven in de competitie. Thuis tegen Oss werd met maar liefst 6-0 verloren.

De hockeyvrouwen leverde vrijdag een prima prestatie door in de kwartfinale van de strijd om de Silver Cup met 3-2 te winnen van De Reigers. Daar zag het in het begin niet naar uit, want de gasten uit Hoofddorp kwamen met 2-0 voor.

Dankzij Fientje Smits, vlak voor rust, en een treffer van Femke Sewalt vlak voor tijd werd het nog 2-2. Annefleur Engel zorgde zelfs voor de bekerwinst door een halve minuut voor tijd de winnende treffer te maken.

Offday

De energie die het team vrijdagavond tegen De Reigers geleverd had – met een 3-2 zege tot gevolg – brak de speelsters zondag op. In de eerste helft waren de kansen tegen Oss, de nummer 2 op de ranglijst, nog gelijk verdeeld, maar de bezoekers waren scherper en efficiënter. Uiteindelijk werd de offday van Wijchen afgestraft met een duidelijke 0-6 nederlaag.

Stand

In de ranglijst staat Wijchen nu nog steeds negende na 18  gespeelde wedstrijden. Komende zondag speelt Wijchen uit tegen Maastricht, dat zich na 17 speelrondes al tot kampioen van de poule kon kronen.