AWC pakt in Echt volle buit tegen EVV

20 okt , 14:40 Sport
evv awc 1
AWC heeft zichzelf zaterdagavond in Echt een goede dienst bewezen met een nipte 1-0 overwinning bij EVV. Daan de Bruijn was een kwartier na rust de matchwinnaar.
,,Voor rust waren wij de betere partij en kregen we ook de beste kansen”, zag trainer Freek Thoone. ,,Daarna was EVV meer aan de bal, maar waren wij uit de omschakeling gevaarlijker.”

Aanval

In de eerste helft zochten beide ploegen vanaf de aftrap de aanval. Met name AWC’er Safa Kizir zorgde voor de nodige onrust in de EVV-achterhoede. Maar de kansen die de snelle linksbuiten creëerde waren niet aan de Wijchense voorwaartsen besteed.
EVV kreeg na een half uur een goede kans toen Achmed Kamel een voorzet van Ryan Vierhout doorkopte op de geheel vrijstaande Chefrino Eind. De spits schoot de bal over.
AWC bestookt het doel van EVV. Foto: Guus van Schijndel

Voorsprong

In de tweede helft was het uiteindelijk AWC dat een voorsprong nam. In de 60e minuut belandde een voorzet van spits Jeroen van Schoonhoven bij rechtsbuiten De Bruijn die met een gericht schot doelman Dylan Vranken kansloos liet: 0-1

Kansen

In de slotfase kreeg de thuisploeg nog enkele kansen via Chefrino Eind en Koen Verheij, en miste ook AWC nog 2 grote kansen door Schoonhoven en de ingevallen Thijmen Engel. Gescoord werd er niet meer.
Sven Jansen, Safa Kizir en Wiebe van AWC kregen in dit duel een gele kaart.

Stand

AWC klimt door deze nipte zege voorlopig naar de derde plek in de 4e divisie C. Enkele teams spelen vanmiddag (zondag) nog hun competitieduel. De Wijchenaren ontvangen komende zaterdag (18.00 uur) Juliana’31 op De Wijchert.