Volle winst bij eerste thuiswedstrijd Trivos

20 okt , 18:05 Sport
trivos d1 orion004
Na twee wedstrijden winst elders, mochten de ongeslagen vrouwen van Trivos aan het Arcus-publiek laten zien wat ze dit seizoen, voor het eerst in de eerste divisie, in huis hebben. Dat pakte zeer goed uit. Het werd een overtuigende 4-0 zege op Orion.
Een collectieve overwinning met 4-0 van een team met potentie, concludeerde coach Marcel van Zuijlen na afloop.

Nieuwe vrouwen

Dit seizoen treden 3 nieuwe vrouwen aan in het team van Trivos, na het afscheid van Eva Mulder, Nora van der Bend, Lynn Stevens en Wieneke Eggermont. Dat zijn Felice Wagener, Maud Messing en Luna Sessink. Intern schoof Evie Driessen door naar de liberopositie.

Harde aanvallen

In de eerste set een sterk en overtuigend spelend Trivos. Norah van Beers, Esmee Driessen, Debbie de Graaf, Roos Mast en Kristy Goijarts scoren met harde aanvallen. Trivos pakt de leiding en op 9-5 is de eerste time-out voor Orion. Hierna blijft de thuisploeg de betere partij. Verdedigend is Trivos sterker en de pass is beter. Orion komt er deze set niet meer aan te pas en na nog een mooie smash van Sessink is het 25-11.

Fouten

In de tweede ontbreekt het de vrouwen aan de focus uit de eerste set. Over en weer worden met name punten gescoord door fouten aan de andere kant. Ondanks mooi aanvalswerk van Goijarts en Van Beers en dunkballetjes van Debbie de Graaf en Esmee Driessen lukt het Trivos niet om ver uit te lopen. Aan het eind van de set zet Trivos op het juiste moment aan met smashes van Van Beers en een ketsbal op de sterk serverende Wagener: 25-19.
Foto's: Rob Jansen FotografieFoto's: Rob Jansen Fotografie

Ketsers

De derde set start Trivos met een sterke servicereeks van Messing: ze scoort 3 punten met 2 ketsers op haar service en een ace. Even later slaat Goijarts nog een ace en na een prikbal van Esmee Driessen is er de eerste time-out voor Orion op 7-4.
Hierna blijft Trivos op voorsprong, maar het team geeft ook veel punten weg door de nodige servicefouten. Coach Marcel van Zuijlen grijpt in als Orion is genaderd tot 14-13. Een goede zet, want hierna herpakt Trivos zich. Het is Van Beers die erop klapt en de set beslist op 25-17.
De winst is binnen, maar Trivos besluit niet te verslappen. Er volgen mooie en lange rally’s. Op 17-11 vraagt Orion nog een time-out aan, maar Trivos bijt zich vast. Goijarts pakt het laatste punt: 25-16.

Collectieve overwinning

“We hebben een goede wedstrijd gespeeld die we overtuigend startten”, zegt Van Zuijlen. “Het middengedeelte van de wedstrijd verliep wat rommeliger met wat meer onduidelijkheid maar richting het einde van de sets bij de big points ging telkens op tijd de knop om waardoor we de winst naar ons toetrokken.
“In de vierde set was het vuur van de eerste set terug. Wij waren overall de betere partij en dit was dan ook een collectieve overwinning waar iedereen zijn bijdrage aan heeft gegeven.”
(Bron: Annemarie Driessen)