Belangrijke zege Smashing op Roosterse

14 okt , 12:59 Sport
geert berhuis smashingfoto lieke en freek
Lieke Maes (l) en Freek Golinski. Foto: Geert Berghuis
De Wijchense badmintonners van BC Smashing hebben het afgelopen weekend goede zaken gedaan. In de tweede thuiswedstrijd van het seizoen werd directe concurrent Roosterse BC met 5-3 verslagen. Een belangrijke zege met het oog op handhaving in de eredivisie.
De nummer laatst degradeert met ingang van dit seizoen direct. Smashing eindigde de laatste jaren op de achtste en laatste plek, maar wist iedere keer het verblijf in de eredivisie te continueren.

Hele kluif

Met slechts 2 punten verschil met de Brabanders stond er veel op het spel. Het mannendubbel van Roosterse is normaal een hele kluif, maar door de afwezigheid van spelers Noah Jongen en Nico Hermans lagen er kansen. Freek Golinski en Timo Poos namen het op tegen Thijs van den Berg en invaller Rik Hermans en zij trokken de wedstrijd overtuigend naar zich toe met 21-16, 21-14.

Tweede punt

Lieke Maes en Maureen Zewald zetten een sterk vrouwendubbel neer tegen Stefanie Nijsse en Anne Vievermans. Met solide spel en duidelijke cijfers (21-12, 21-11) voegden zij het tweede punt voor Smashing toe.

Terugkomen

Met een 2-0 voorsprong was het tijd voorde singles. Rune van Dalm stond tegenover Sander Prenen; na een moeizame start (nipt verlies in de eerste set met 20-22), herpakte de Smashing-speler zich knap in de tweede set (21-13). De derde set ging echter weer naar gasten: 15-21.
Ook Zewald had het moeilijk in haar single tegen de Flore Vandenhoucke. Ze verloor in 2 sets (16-21, 16-21), waarmee Roosterse terugkwam tot 2-2.

Oude bekende

Marijn Put trof een oude bekende trof: oud-clubgenoot Rik Hermans. Met gedegen spel won Put zijn partij (21-10, 21-8). Leonie Rovers speelde daarna tegen de Duitse Xenia Koelmel. Na snel verlies in de eerste set (7-21), vocht de Wijchense zich terug in de tweede set, maar moest uiteindelijk in de verlenging toch buigen: 21-23. Dit bracht de tussenstand op 3-3.

Beslissing

De mixdubbels moesten de beslissing brengen. Maes en Golinski namen het op tegen Van den Berg en Nijsse. Ondanks stroef spel sleepten ze het punt voor Smashing binnen: 21-16, 21-18.
Als laatste speelden Rovers en Put tegen Prenen en Vandenhoucke. Het Wijchense duo wist de eerste set na een spannende strijd te winnen (23-21). Ook in de tweede set bleven ze geconcentreerd en zorgden ze voor het winnende punt (21-17), waarmee Smashing met 5-3 de overwinning veiligstelde.

Stand

Dankzij deze overwinning blijft Smashing in de race om de vijfde plek in de eredivisie. De komende 2 weken is er een korte pauze, maar op zaterdag 2 november staat de volgende thuiswedstrijd gepland. Tegenstander is dan koploper BC Duinwijck.