Jeugdteam SC Woezik hard aangepakt

13 okt , 14:45 Sport
yellow card 4496844 1280
Foto: Pixabay
Sinds dit seizoen gaat de KNVB strenger om met protesten tegen de scheidsrechter. Een jeugdteam van SC Woezik is daarom 2 weken geschorst omdat een 11-jarige speler de scheidsrechter duwde en uitschold.
Het gebeurde tijdens de wedstrijd Unitas’28- SC Woezik op 28 september. Na een doelpunt, terwijl de scheidsrechter de administratie bijwerkt, begint een spelertje van Woezik te schelden (“kutscheids”), duwt de man en dreigt hem in elkaar te slaan.

Geschorst

De scheidsrechter maakt hier melding van; de voetbalbond stuurde 2 weken geleden een brief met de mededeling dat het team voor 2 wedstrijden is geschorst. Dat gold voor 5 en 12 oktober. Het is een uitvloeisel van het nieuwe lik-op-stukbeleid van de bond dat dit seizoen is ingevoerd.

Plan van aanpak

In de afgelopen weken moest het bestuur van Woezik een plan van aanpak maken voor het waarborgen van de veiligheid rond wedstrijden van het jeugdteam. De KNVB wil het verpakt zien in een plan van aanpak dat uiterlijk op 8 oktober in Zeist moet liggen. Hierin heeft de club dat protocol beschreven en wordt een gesprek met de speler en zijn ouders aangekondigd.
Daarnaast start de bond een tuchtrechtelijke zaak tegen de jeugdspeler.