Paal en lat houden AWC van overwinning af

14 okt , 18:45 Sport
voetbal
Pixabay
AWC heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door thuis tegen laagvlieger Best Vooruit met 2-1 te verliezen. Na de knappe overwinning vorige week op koploper UDI’19 leek het duel tegen nummer laatst in de vierde divisie C geen problemen op te leveren.
De Wijchenaren kwamen echter bedrogen uit tegen de ploeg uit Best die de laatste 5 wedstrijden had verloren. De wedstrijd begon met een minuut stilte in verband met het overlijden van oud-speler, sponsor en supporter Rens Loenen.
AWC was voetballend gezien de betere ploeg. Dat leek binnen 10 minuten al een voorsprong op te leveren, maar de bal uit een vrije trap belandde op de doellat. Na ruim een half uur wist invaller-doelman Lars van Binsbergen een hard schot in de zestien tot corner te verwerken.

Voorsprong

Ook de gasten kregen kansen, zoals Barglan die vanaf de zestienmeterlijn inschoot ; doelman Tijn van de Groes voorkwam met de voet een treffer. Toch ging AWC met een 1-0 voorsprong de rust in. In de 39e minuut werd de bal uit een vrije trap hoog bij de tweede paal neergelegd, doorgekopt en door de vrijstaande Daan de Bruijn ingeschoten: 1-0.

Gelijkmaker

In de tweede helft gingen de gasten iets aanvallender speler. Al binnen 6 minuten leek Rens van Kollenburg de gelijkmaker binnen te schieten, maar weer redde Van de Groes. Tom Sprockholt tekende uiteindelijk voor de 1-1; hij ving een bal die werd uitverdedigd op de borst op en knalde vanaf 25 meter de bal strak in de hoek.
Foto's: Peter van der HoevenFoto's: Peter van der Hoeven
AWC bleek niet bij machte om de bakens te verzetten en de kansen voor Best Vooruit dienden zich aan. Van Kollenburg zorgde voor de 1-2: hij nam een diepe bal met het hoofd mee en maakte vervolgens fraai af.

Rood

Na 70 minuten spelen kwamen de gasten met 10 man te staan nadat Bram Toebes met een sliding zijn tegenstander onderuithaalde. Dat betekende rood voor het neerhalen van een doorgebroken speler.

Lat en paal

Dat gaf AWC de gelegenheid om de druk op het Brabantse doel op te voeren en binnen 3 minuten kregen de Wijchenaren 3 goede kansen. De eerste werd tot hoekschop verwerkt, de tweede eindigde op de lat en de derde op de zijkant van de paal. In de 8 minuten blessuretijd kopte AWC nog een keer op de lat. Aan de stand veranderde niets meer en dat betekende een dure 2-1 nederlaag.