DHL komt naar Wijchen

Foto: DHL

Logistiek dienstverlener DHL Supply Chain breidt zijn activiteiten voor de life sciences & healthcare-sector uit met een nieuw te bouwen locatie in Wijchen. Het pand verrijst op het bedrijvenpark Bijsterhuizen, gaat in de eerste fase 21.500 m2 tellen en wordt eind dit jaar in gebruik genomen. Vanwege het gunstige vestigingsklimaat is er in de toekomst ook mogelijkheid tot uitbreiding op die plek.

Het nieuwe magazijn biedt werkgelegenheid aan 60 mensen en vormt samen met de nabijgelegen locatie aan Bijsterhuizen 1127 in Nijmegen en aan de Vanderlandelaan 3 in Veghel de derde DHL Life Sciences & Healthcare Campus in de Benelux.

Door het samenbrengen van dienstverlening voor verschillende bedrijven in de life sciences en healthcare sector in een campus, ontstaat een bundeling van kennis en faciliteiten die zowel de kwaliteit ten goede komt, als ook de efficiency. “Hiermee biedt DHL een strategische oplossing voor de trend die de farmaceutische sector kenmerkt waarbij de supply chain verder geoptimaliseerd en geprofessionaliseerd wordt”, zegt Fred Westdijk, Vice President Life Sciences & Healthcare DHL Supply Chain Benelux.

Op de nieuwe locatie zullen specialistische kennis en infrastructuur worden gedeeld en uitgewisseld en daardoor op een hoger niveau en tegen lagere kosten worden ingezet. De bestaande vestiging in Nijmegen blijft met ruim 34.000 m2 en meer dan 300 medewerkers de grootste locatie binnen de campus. In Veghel werken ruim 40 mensen in een life sciences & healthcare warehouse dat 9.500 m2 telt. Deze DHL Supply Chain Campus verzorgt het warehouse management en de wereldwijde distributie voor meer dan 20 toonaangevende producenten van medicijnen en medische hulpmiddelen voor behandeling van onder meer verschillende soorten kanker, hart- en vaatziekten, pijnbestrijding en chronische ziektes als multiple sclerose en Batten disease. DHL Wijchen

In het nieuwe magazijn wordt net als bij de andere vestigingen gewerkt volgens de Good Distribution Practices van de farmaceutische industrie. Deze industrienorm houdt onder meer in dat de materialen onder specifieke condities opgeslagen en gecontroleerd worden. Bovendien zijn alle medewerkers getraind in specifiek vastgelegde werkmethodes met veiligheid voor de patiënt en beschikbaarheid van het product als leidraad.

Uniek aan de nieuwe DHL-locatie is dat er naast verschillende temperatuurzones (-20 ℃, 2-8 ℃, 15-25 ℃) ook opslag van uiteenlopende medische stoffen mogelijk is en het magazijn een gesloten koelketen heeft. Medicijnen en medische hulpmiddelen worden daardoor bij aankomst onmiddellijk in de juiste temperatuurzone gelost waardoor de veiligheid van het product nog beter gewaarborgd blijft. “Vanuit de nieuwe groeilocatie kunnen we huidige en toekomstige klanten nog meer mogelijkheden bieden dan voorheen”, zegt Westdijk.  “Vertrouwen en korte lijnen tussen de klant en DHL zijn essentieel als het om producten gaat waarmee mensenlevens gemoeid zijn. Onze medewerkers zijn professionals in medische logistiek die extra getraind zijn door de klanten en gespecialiseerd zijn in het zorgvuldig omgaan met deze producten zodat ze de patiënt in optimale omstandigheden bereiken.”

DHL is wereldwijd het toonaangevende merk in logistiek.  De divisies van DHL bieden klanten expertise in nationale en internationale expres- en pakketzendingen, e-commercediensten, lucht- en zeevracht, transport via de weg en het spoor en industrieel supply chain management. Het wereldwijde netwerk omspant meer dan 220 landen met 340.000 medewerkers en verbindt mensen en bedrijven op een veilige en betrouwbare manier, wat handelsstromen ten goede komt. Met specifieke oplossingen voor groeimarkten en industrieën zoals e-commerce, technologie, life science en gezondheidszorg, energie, automotive en retail; met maatschappelijke verantwoordelijkheid en een ongeëvenaarde aanwezigheid in opkomende markten, is DHL overduidelijk gepositioneerd als “het logistieke bedrijf voor de hele wereld”.

 

DHL maakt deel uit van Deutsche Post DHL Group. De groep boekte in 2015 een omzet van meer dan 59 miljard euro.​