Inzamelingsactie Oekraïne zeer succesvol verlopen

Een aanhanger met een zeer klein deel van de ingezamelde spullen voor Oekraïne
Een aanhanger met een zeer klein deel van de ingezamelde spullen voor Oekraïne
Foto: Roos van den Born

De inzamelingsactie voor Oekraïne van Roos van den Born en haar dochter Romy Horvath uit Wijchen is zeer succesvol verlopen. Inmiddels zijn de eerste spullen naar Apeldoorn gebracht alwaar voor het transport naar Oekraïne wordt gezorgd.

Voor het transport zorgt de Werkgroep Hulptransporten Oost-Europa (WHOE), een stichting die als doel heeft het bieden van hulp en ondersteuning aan de hulpbehoevende medemens in Oost-Europa.

Kleding

Na de oproep op wijchen.nieuws.nl anderhalve week geleden hebben heel veel mensen spullen gebracht zoals kleding, dekens, dekbedden, luiers, verbandmiddelen, tandpasta. Desinfectiemiddelen en pijnstillers. “We zijn geraakt door de vele mensen die met zoveel liefde spullen hebben uitgezocht of gekocht om zo de mensen in Oekraïne te helpen”, zegt Roos van den Born.

Bedanken

De inzameling in Wijchen is inmiddels gestopt. Van den Born: “Afgelopen dinsdag hebben we de eerste spullen naar Apeldoorn gebracht en aanstaande woensdag volgt een tweede lading. En daarna nog een derde. We willen de mensen die hebben bijgedragen aan de inzameling van harte bedanken.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen