In Wijchen is toeristenbelasting verdubbeld

Foto: Pixabay

In Wijchen betalen toeristen dit jaar het dubbele aan toeristenbelasting vergeleken met een jaar eerder: het tarief steeg hier van 0,75 naar 1,50 euro per persoon, per nacht. Dat is de grootste stijging van alle gemeenten in de provincie. Toch ligt de toeristenbelasting in Wijchen daarmee nog onder het gemiddelde voor Gelderland. Dat bedraagt 1,66 euro per persoon, per nacht.

In 31 van de 51 Gelderse gemeenten is dit jaar een verhoging doorgevoerd in het tarief voor de toeristenbelasting ten opzichte van 2021. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van bungalowparkoverzicht.nl naar toeristenbelasting. Voor een overnachting in een Gelders hotel of op een camping wordt dit jaar 4,9 procent meer toeristenbelasting betaald dan vorig jaar. Deze stijging is lager dan het landelijk gemiddelde van 5,2 procent.

Druten

Nijmegen staat nog altijd bovenaan de lijst van duurste gemeenten in Gelderland: de hoogte van de toeristenbelasting is hier 2,97 euro. Druten, Heumen, Overbetuwe, Rozendaal en Westervoort zijn de enige gemeenten in Gelderland waar dit jaar geen toeristenbelasting wordt geïnd. In Culemborg wordt van alle Gelderse gemeenten het laagste bedrag van een toerist gevraagd (€ 0,80).

Amsterdam

Waar de toeristenbelasting in Gelderland dit jaar steeg, ligt het bedrag wat toeristen in de provincie aan belasting kwijt zijn onder het landelijk gemiddelde van 2,03 euro. In Noord-Hollandse gemeenten wordt gemiddeld het hoogste belastingtarief gehanteerd. Toeristen betalen hier gemiddeld 2,95 euro per persoon, per nacht. In Amsterdam ligt dit bedrag zelfs op 11,29 euro.

Bron: Bungalowparkoverzicht.nl

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen