Trivosdames winnen in thriller van Waho

Een waar record in het Guinness Book of Records kan worden bijgeschreven in de laatste en 5e set in het duel tussen de dames van Waho en Trivos. Toch zeker 20 maal ging de bal heen en weer in de rally, voordat Trivos uiteindelijk aan het langste eind trok met 15-17. Met veel kunst en vliegwerk, prachtige reddingen van de beide libero’s Kim Lensing (Waho) en Evi Bosmeier (Trivos), en dito aanvallen was dit een prachtige afsluiter van deze 5e set. Na afloop waren er tranen van uitputting en vreugde aan Trivoszijde.

Het begon meteen al in de 1e set, waarin het spel volledig gelijk op ging. Trivos was al gewaarschuwd, want de eerste wedstrijd thuis in de eigen hal Arcus, was ook al een moeizame 3-2 overwinning. Veel verdedigingsfouten aan Trivoszijde, stelden de studentes van Waho in staat om punten binnen te halen. Het was constant Waho die op voorsprong stond, zelfs 1 maal bij een stand van 16-10. Op dat moment had Trivos toch zeker al 6 maal een bal uit het veld geslagen!
Stefanie Beekers sloeg de bal via het blok uit het veld 16-11. De nummer 15 van Waho maakte een heel bekeken bal in het veld van Trivos 17-11, waarna Lieke Wouters haar eerste killblock maakte
17-12. Met de service kon Manon Ottjes 3 punten maken 17-15. Waho kwam weer sterk terug en bij 20-16 vroeg coach Peter Groenen zijn 2e timeout aan. Dit gaf niet meteen succes en bij 22-16 werd Vera de Weerdt ingebracht voor Hennie Visser. Dit leverde een puntje op maar meteen daarna was het de goede nummer 15 van Waho, Julie ten Brink, die weer een gaatje in het achterveld van Trivos zag 23-17. De Waho service verdween in het net 23-18. Een mooie setup van Vera de Weerdt rondde Korinda Kant heel mooi af 23-19. Manon Ottjes scoorde via het blok 23-20. Na de Waho timeout scoorde nummer 15 Julie ten Brink 24-20. Stefanie Beekers haalde de service terug met een giga knal 24-21. Korinda Kant begon aan haar service met 5 punten op een rij. In deze servicereeks scoorden Anne Veenstra en Stefanie Beekers. Het laatste Trivospunt werd door Waho gemaakt, doordat de bal simpelweg uit werd geslagen 24-26. Trivos Wijchen

In de 2e set was het het goede verdedigingswerk van Waho en de uitstekend spelende aanvoerster Julie ten Brink. Deze 2 ingrediënten zorgden er voor dat het een ware walk-over werd, waarin Trivos helemaal niets kon inbrengen. Mooie Trivos aanvallen werden makkelijk onschadelijk gemaakt en omgezet in harde tegenaanvallen. Tot 12-11 ging het redelijk gelijk op, waarna Waho op stoom kwam 25-17.

In de 3e set werd Nienke Visser voor Stefanie Beekers ingebracht. Anne Veenstra was in deze set wel de speelster die de belangrijkste punten maakte. Ook het harde werken van Lieke Wouters mag zeker niet onbesproken blijven. De gehele set bleven beide teams dicht bij elkaar. Bij 20-20 scoorden Manon Ottjes en Korinda Kant, waarna de 2e Waho timeout een feit was. Dit was een succes. Waho kwam weer gelijk 22-22. De service ging in het net en meteen daarop scoorde Manon Ottjes 22-24.
Nummer 8, Lucrezia Lanza, maakte met een prachtige slag de 23-24. Na de Trivos timeout volgde een lange rally, waarin Waho de bal in het net sloeg 23-25.

Trivos was een beetje total loss gespeeld. De aanvang van de 4e set ging nog redelijk gelijk op, maar gaandeweg was ook in deze set het sterke Waho punt haar verdediging en nummer 15 Julie ten Brink. Bij 6-5 begon Waho uit te lopen naar 11-5. Coach Groenen vroeg zijn 1e timeout aan, wat enigszins succesvol was. Anne Veenstra scoorde met een heel mooi tipballetje en de zusjes Nienke en Hennie Visser maakten een gezamenlijk killblock 11-7. Bij 15-9 werd Stefanie Beekers ingebracht voor de moegestreden Lieke Wouters, echter deze wissel was meer voor de statuten.
Bij 19-16 zag de scheidsrechter een touchebal van Waho over het hoofd, waardoor Trivos alle hoop op een goede afloop begon te verliezen.
Waho rook bloed en kwam, mede door steun van het vele publiek, in een flow terecht 25-18. Trivos Wijchen

Een 5e set moest de winnaar aanwijzen. Ook in deze set ging het volledig gelijk op. Veel lange rally’s waren hier te zien en vooraf was werkelijk niet te zeggen wie er zou winnen. Bij de stand 8-6 werd van speelhelft gewisseld. Manon Ottjes en Korinda Kant knalden er meteen 2 aanvallen in en Waho sloeg een bal in het net 8-9. De service van Anne Veenstra ging na de Waho timeout uit het veld. Waho deed meteen daarop hetzelfde 9-10. Daar was ook weer Julie ten Brink 10-10. Stefanie Beekers sloeg een bal heel precies langs de lijn binnen, waarna wederom Julie ten Brinke de service terug haalde. Deze service viel op het net en rolde zo op de grond van Trivos 12-11. Meteen vroeg Peter Groenen zijn 1e timeout aan. Deze was zeer geslaagd. Manon Ottjes maakte een mooie aanval af en Waho maakte een netfout 12-13. Helaas sloeg Korinda Kant de service uit het veld 13-13. Waho scoorde via het Trivosblok 14-13. De service ging vervolgens in het net 14-14. Het publiek ging op de banken staan en voor het gevoel waren alle studenten van de Unie uitgelopen. Koele kikker Stefanie Beekers sloeg haar service via de Waho verdediging uit het veld 14-15. Om het ritme van de service te breken, volgde de 2e Waho timeout. De coach van Waho, Ivo Martinovic, had een gelukkige hand met zijn timeouts. De service werd onderschept en omgezet in een harde tegenaanval, dwars door het Trivosblok 15-15. Wacht, dachten de Trivosdames, ‘dat kunnen wij ook’. Op exact dezelfde wijze werd de service van Waho onschadelijk gemaakt en omgezet in een keiharde tegenaanval van Lieke Wouters 15-16. Het winstpunt werd uiteindelijk gemaakt door Anne Veenstra in een rally zoals omschreven in de inleiding van dit verslag.

Coach Peter Groenen roemde de inzet van zijn dames na afloop van de wedstrijd. 2 zware wedstrijden in een week tijd (dinsdag 3-0 winst in de beker tegen Kerkemeijer Gemini uit Borculo) en deze wedstrijd hebben veel van de dames gevergd. We gaan nog altijd proberen om de PD-wedstrijden te halen en ook zijn we nog volop in de race voor de beker, aldus de coach.

Volgende week zaterdag 27 januari spelen de Trivosdames om 15:30 uur in Sportcentrum Arcus tegen Voorwaarts Dames 1 uit Twello. ’s Avonds zullen de dames ook meestrijden om de titel Wijchense sportploeg in theater Mozaïek te Wijchen.