Cursus ‘Kijken naar Kunst’ weer van start

Binnenkort start weer de cursus Kijken naar Kunst.
Foto: KunstKring Wijchen

Kunsthistoricus Wilma Gosselink start binnenkort weer met de cursus Kijken naar Kunst. Zij loodst de deelnemers in 3 bijeenkomsten door een onderwerp uit de kunstgeschiedenis. De bijeenkomsten van KunstKring Wijchen zijn in de grote zaal van wijkcentrum ’t Achterom.

Belangstellenden kunnen zich tot en met 18 september inschrijven voor data op dinsdagavond of woensdagochtend. Op elk van de 3 bijeenkomsten wordt een onderwerp uit de beeldende kunst besproken. Dat kan een kunstenaar of een stroming zijn, maar ook een algemeen thema of een techniek. Vaak is er een verband met een expositie die op dat moment loopt. Wilma Gosselink begeleidt de groepen en licht de context van kunstwerken toe. Zij vertelt het een en ander over kunstgeschiedenis en ook het actuele tentoonstellingsaanbod komt aan de orde. Een gezamenlijk bezoek aan een tentoonstelling behoort tot de mogelijkheden.

Grote zaal

Wijkcentrum ’t Achterom (Homberg 2535, Wijchen) hanteert in verband met de coronamaatregelen een uitgebreid protocol. Voor de bijeenkomsten van Kijken naar Kunst wordt daarom de grote zaal gebruikt waar maximaal 30 personen terechtkunnen.

De cursus van 3 bijeenkomsten (totale kosten 45 euro) wordt in de laatste maanden van dit jaar in totaal 4 keer gegeven, op de volgende data:

A: dinsdagavond 19.30-21.30 uur: 6 oktober, 10 november, 8 december

B: woensdagochtend 10.00-12.00 uur: 30 september, 4 november, 2 december

C: woensdagochtend 10.00-12.00 uur: 7 oktober, 11 november, 9 december

D: woensdagochtend 10.00-12.00 uur: 14 oktober, 18 november, 16 december

Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich via een formulier op de website van KunstKring Wijchen aanmelden.

Reacties