Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 44 – 1 november 2017

Deze week o.a. Praat mee over nieuw evenementenbeleid, Fietsenstalling station verhuist, Openingstijden horecabedrijven tijdens jaarwisseling en Bijdrage kosten muziekles

Praat mee over nieuw evenementenbeleid
Wij willen graag horen hoe u denkt over evenementen die in onze gemeente plaatsvinden. Wijchen is een bruisende, gezellige gemeente waar altijd veel te doen is. In het centrum van Wijchen, in de kerkdorpen en in de verschillende wijken wordt veel georganiseerd. Evenementen zorgen voor ontspanning en vermaak voor onze inwoners. Ze zetten Wijchen op de kaart. Het is belangrijk voor het toerisme en de economie.
Meepraten over het nieuwe evenementenbeleid
We zien dat ons beleid toe is aan vernieuwing. Heeft u een evenement in onze gemeente georganiseerd? Of bent u op een andere manier betrokken bij evenementen in de gemeente Wijchen? Uw ervaringen, ook die met ons, horen we graag. Daarom nodigen wij u van harte uit om maandagavond 13 november in het kasteel van Wijchen met ons mee te praten. Burgemeester Hans Verheijen opent de avond. Daarna start de interactieve bijeenkomst. We kijken samen met u en andere betrokkenen naar de toekomst. Uw kennis, ideeën en wensen horen wij graag! Wij gebruiken deze informatie om het nieuwe evenementenbeleid verder uit te werken. Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar. Het programma begint om 19.30 uur. We sluiten rond 22.00 uur af met een drankje.
Aanmelden
U kunt zich tot uiterlijk 10 november via [email protected] aanmelden. Geeft u in uw e-mail aan met hoeveel personen u meedoet aan de bijeenkomst? Graag tot 13 november!

Fietsenstalling station verhuist
Maandag 20 november openen wij de nieuwe fietsenstalling bij het station. De stalling verhuist van de rechter- naar de linkerkant aan de voorzijde van het station. Staat uw (brom)fiets op donderdag 30 november nog in de oude stalling? Dan verplaatsen wij deze naar de nieuwe stalling.
Nieuwe fietsenstalling bijna klaar
De komende weken plaatsen we fietsenrekken en bestraten de toegang naar de nieuwe stalling. De nieuwe fietsenstalling is energieneutraal. Zonnecollectoren op het dak leveren de benodigde elektriciteit. Ook is de stalling overdekt. Wel zo fijn als het slecht weer is! De nieuwe fietsenstalling biedt plaats aan 1.000 fietsen, heeft elektrische oplaadpunten en speciale plaatsen voor bijvoorbeeld bakfietsen. Heeft u een scooter of bromfiets? Deze kunt u aan de noordzijde van het station zetten. Hier is een speciale plek voor. De zuidzijde is beschikbaar voor bromfietsen en scooters als de werkzaamheden aan deze kant van het station klaar zijn.
Weghalen weesfietsen
In de fietsenrekken van de oude stalling staan veel fietsen die al lang niet gebruikt zijn. Deze fietsen zijn vaak achtergelaten door de eigenaar. Wij noemen dit weesfietsen. De toezichthouders bekijken de komende weken welke fietsen al lang in de stalling staan. Aan deze fietsen hangen wij een waarschuwing. Na 28 dagen halen wij de fietsen weg.
Fiets weg?
U kunt uw weggehaalde (brom)fiets weer ophalen. Hiervoor kunt u terecht bij Vraag en Aanbod aan de Kamerlingh Onnesstraat 8 in Wijchen. Wij bewaren alle (brom)fietsen dertien weken. Daarna worden deze verkocht of vernietigd.

Openingstijden horecabedrijven tijdens jaarwisseling
De jaarwisseling valt dit jaar van zondag op maandag. Van zondagnacht op maandagmorgen is het verboden een horecabedrijf voor bezoekers geopend te hebben en bezoekers toe te laten of te laten verblijven tussen 2.00 en 5.00 uur (artikel 2:29 van de APV). Wilt u tijdens Nieuwjaar uw horecabedrijf langer openen? Lees dan verder wat u hiervoor moet doen.

Langer open tijdens nieuwjaarsnacht.
Horecaondernemers die deze jaarwisseling langer geopend willen zijn, moeten dit aanvragen. Op www.wijchen.nl/ontheffingsluitingsuur vindt u het aanvraagformulier. Uw aanvraag moet uiterlijk 25 november 2017 bij ons binnen zijn. Stuurt u geen aanvraag om langer geopend te zijn? Dan geldt voor uw onderneming de sluitingstijd van uiterlijk 2.00 uur.
Heeft u vragen?
Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan via [email protected] contact op met de medewerkers van het team Apv.

Bijdrage kosten muziekles
Ook dit jaar betalen wij weer mee aan de kosten van muzieklessen voor jeugdleden van Wijchense muziekverenigingen. Dit geldt voor jeugdleden die lessen volgen om muziekdiploma A en/of B te halen.
Wanneer betalen wij mee?
Wilt u weten of wij ook meebetalen aan de muzieklessen voor uw kind? Kijk dan op www.wijchen.nl/muziek voor meer informatie. U kunt hier ook het aanvraagformulier vinden. De bijdrage kunt u tot 1 februari 2018 aanvragen.
Meedoen met het orkest
Wij willen ervoor zorgen dat jeugdleden van Wijchense muziekverenigingen mee kunnen doen met het orkest of de harmonie van de vereniging. Hiervoor heeft een lid minstens een B muziekdiploma nodig. Door dit te ondersteunen, kunnen wij ervoor zorgen dat de Wijchense muziekverenigingen nog lang doorspelen.

Vergaderingen en bijeenkomsten
Eens in de twee weken is er op donderdag een politieke avond. De politieke avond bestaat uit verschillende onderdelen: gesprekstafels (informatie verzamelen), commissievergadering (meningsvorming), raadsvergadering (besluitvorming). Inwoners zijn van harte welkom. Op www.wijchen.nl/vergaderingen vindt u de agenda’s en de tijdstippen van de vergaderingen.

De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl
Op deze website leest u ook hoe u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Via www.overheid.nl kunt u aangeven dat u op de hoogte wil blijven van berichten over uw buurt. En u kunt de app Over uw Buurt downloaden. Heeft u geen internet? Dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. Of kijk op een computer in de hal van het Huis van de gemeente. De stukken kunt u inhoudelijk alleen op afspraak inzien in het Huis van de gemeente.

Mededeling voorgenomen kap

  • Diepvoorde 1264, Wijchen, 1 kronkelwilg.
  • Fazantstraat 31, Wijchen, 1 eik.
  • Homberg 1575, Wijchen, 1 iep.
  • Hoogmeer 21e straat, Wijchen, 3 eiken.
  • Zuiderdreef achter de Weertjes 1150, Wijchen, 1 es.

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunningen

  • Bijsterhuizen 2003, Wijchen (uitbreiding bedrijfsgebouw).
  • Bijsterhuizen 3140, Wijchen (plaatsen vloer en stellingen).
  • Dorpsstraat 49, Hernen (bouwen carport, schuur en overkapping).
  • Fazantstraat 60, Wijchen (afwijken bestemmingsplan, bedrijf aan huis).
  • Homberg 1708, Wijchen (bouwen dakopbouw).
  • Kelvinstraat 37, Wijchen (uitbreiden bijgebouw).
  • Ligusterweg 15, Wijchen (bouwen carport).

Verleende omgevingsvergunningen

  • Markt 8B, Wijchen (verbouwen winkelpand tot restaurant).
  • Ringlaan 45, Wijchen (afwijken bestemmingsplan, bedrijf aan huis).

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen