Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 18 – 2 mei 2018

Deze week in de gemeentepagina van de gemeente Wijchen o.a. Omwisselen en inleveren papiercontainer, 4 mei herdenkingen, Uitnodiging afscheidsreceptie wethouder Rob Engels en aangevraagde/verleende vergunningen.

Omwisselen en inleveren papiercontainer
In mei wisselen wij de papiercontainers om of halen deze op. Let op! Dit doen wij alleen voor de huishoudens die dit hebben aangevraagd. Hieronder leest u er meer over.

Wat moet u doen?

  • Heeft u ons niet laten weten dat u de papiercontainer wil omwisselen of inleveren? Dan hoeft u niets te doen.
  • Heeft u ons laten weten dat u een grotere of kleine papiercontainer wilt? Of dat u uw papercontainer wilt inleveren? Lees dan verder.
  • Het omwisselen van de papiercontainer gebeurt in de week nadat uw container is geleegd.
  • Zet de papiercontainer de maandag na het legen op uw oprit of in de voortuin. Laat uw container buiten staan totdat wij deze hebben omgewisseld of opgehaald. Wij kunnen niet alle containers in één dag omruilen.
  • Bent u op vakantie? Vraag of buren uw container buiten willen zetten.
  • Woont u in de wijk Aalsburg, Blauwe Hof, Heilige Stoel, Homberg, Kraaijenberg, Hof van Hagevoort, Kloosterakker of Tienakker? Zet uw papiercontainer dan maandag 7 mei om 7.30 uur leeg op uw oprit of in de voortuin. Uiterlijk op woensdag zijn wij bij u langs geweest.
  • Woont u in een andere wijk? Kijk dan op www.wijchen.nl wanneer wij in uw wijk de papiercontainer omwisselen of ophalen. Wij laten dit iedere week ook via deze pagina weten.

Meer informatie of vragen?
Wilt u meer informatie? Op www.wijchen.nl leest u wanneer wij in welke wijk de papiercontainers wisselen. Heeft u vragen? Neem dan contact op met ons KlantContactCentrum via 024 751 71 11. Dit kan van maandag tot en met donderdag tussen 8.30 en 17.00 uur. En op vrijdag tussen 8.30 en 12.30 uur.

 

4 mei herdenkingen
Er zijn op vrijdagavond 4 mei herdenkingen op vier locaties.  Om 20.00 uur zijn we daar twee minuten stil.
Wijchen
U bent op vrijdagavond 4 mei van harte welkom bij de herdenking bij het monument aan de Meerdreef in Wijchen. Dit is achter de St. Antonius Abt kerk. Loco-burgemeester Paul Loermans houdt een toespraak. Er worden gedichten voorgelezen, er is muziek en zang. Het Seniorenorkest verzorgt de muziek. Jaar van Verzet is het thema dat in 2018 ook in Wijchen centraal staat tijdens de jaarlijkse herdenking.
Bergharen
In Bergharen begint om 19.00 uur een herdenkingsbijeenkomst in de Protestantse Kerk aan de Veldsestraat. Daarna is er een stille tocht vanaf de protestantse kerk naar het monument voor burgemeester Luske aan de Dorpsstraat. Burgemeester Hans Verheijen is aanwezig bij deze herdenking. De herdenking in Bergharen wordt georganiseerd door het plaatselijke comité 4 mei.
Batenburg
In Batenburg begint de herdenking om 19.00 uur in de oude St. Victorkerk met gedichten en muziek. Even na half acht lopen we via het oorlogsmonument naar de begraafplaats aan de Kasteelse Allee. Daar zijn we twee minuten stil. Wethouder Titus Burgers is bij deze herdenking aanwezig.
Niftrik
De herdenking in Niftrik vindt plaats bij het monument aan de Maasbandijk bij het spoor. Namens het gemeentebestuur is wethouder Geert Gerrits aanwezig. Om 19.30 uur vertrekt de drumband vanuit het dorp naar het monument aan de dijk.

Uitnodiging afscheidsreceptie wethouder Rob Engels
Rob Engels neemt op woensdag 16 mei afscheid als wethouder van de gemeente Wijchen. Iedereen die de wethouder de hand wil schudden is van 15.00 tot 17.00 uur hartelijk welkom in het kasteel van Wijchen aan de Kasteellaan 9 in Wijchen.
Rob Engels heeft zich sinds 1994 ingezet voor de Wijchense samenleving en regio. Na 16 jaar in de Wijchense gemeenteraad en 11 jaar als wethouder neemt wethouder Rob Engels afscheid van de gemeente Wijchen. Sinds 26 april is Rob Engels al aan de slag als wethouder in de gemeente Overbetuwe. Wij zijn Rob Engels zeer erkentelijk voor zijn jarenlange inzet voor onze gemeente en het openbaar bestuur.

 

Vergaderingen en bijeenkomsten
Eens in de twee weken is er op donderdag een politieke avond. De politieke avond bestaat uit verschillende onderdelen: gesprekstafels (informatie verzamelen), commissievergadering (meningsvorming), raadsvergadering (besluitvorming). Inwoners zijn van harte welkom. Op www.wijchen.nl/vergaderingen vindt u de agenda’s en de tijdstippen van de vergaderingen.

De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl

Op deze website leest u ook hoe u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Via www.overheid.nl kunt u aangeven dat u op de hoogte wil blijven van berichten over uw buurt. En u kunt de app Over uw Buurt downloaden. Heeft u geen internet? Dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. Of kijk op een computer in de hal van het Huis van de gemeente. De stukken kunt u inhoudelijk alleen op afspraak inzien in het Huis van de gemeente.

Milieumelding

  • Cornelis Drebbelstraat 14 B, Wijchen (starten garagebedrijf).

 

Ontwerpbestemmingsplan Klaverpad 11
Burgemeester en wethouders van Wijchen maken bekend dat iedereen het ontwerpbestemmingsplan ‘Klaverpad 11 Wijchen’ in het Huis van de gemeente kan inzien. Het plan voorziet in de sloop en herbouw van een vrijstaande woning op het perceel Klaverpad 11 in Wijchen.
Ter inzage
Schriftelijke stukken die horen bij het ontwerpbestemmingsplan zijn iedere werkdag op afspraak in te zien bij de consulenten van de balie Bouwen en Leefomgeving in het Huis van de gemeente aan de Kasteellaan 27 in Wijchen. Ook kunt u bij hen een mondelinge toelichting krijgen. De consulenten zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur via telefoonnummer 024 751 71 11 of per e-mail via [email protected]. Het ontwerp bestemmingsplan is ook digitaal beschikbaar via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer is: NL.IMRO.0296.WOEZklaverpad11-OW01.
Zienswijze
De termijn voor het indienen van een zienswijze bedraagt zes weken en start op 3 mei 2018. Tijdens deze termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Wijchen. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van Wijchen, Postbus 9000, 6600 HA Wijchen. Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u contact opnemen met de consulenten Bouwen en Leefomgeving.

Mededeling voorgenomen kap

  • Kronenland achter nr. 1314, Wijchen (3 kerstdennen).
  • Diepvoorde achter nr. 1236, Wijchen (1 zwarte noot).

 

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunningen

  • Akkerwindestraat 6, Wijchen (bouw garage/overkapping).
  • Dorpsstraat 74, Hernen (afwijken bestemmingsplan, bedrijf aan huis).
  • Franciscusstraat 50, Wijchen (bouw erker met luifel en veranderen gevels).
  • Hoogmeer 2628, Wijchen (bouw aanbouw).
  • Kamerlingh Onnesstraat 10 A, Wijchen (afrastering voortuin).

Verleende omgevingsvergunningen

  • Boomsestraat 20, Balgoij (bouw carport)
  • Burgemeester van Elkstraat 24, Bergharen (plaatsen schoorsteen).
  • Molendijk 1, Batenburg (verbouw monumentaal pand).
  • Pius XII straat 15, Wijchen (verbouw in pand en veranderen gevel).
  • Torenstraat 8 A, Balgoij (sloop en nieuwbouw bijgebouw)
  • Vormersesluisweg 1, Wijchen (bouw garage/berging).
  • Weg door de Berendonck ongenummerd, Wijchen (afwijken bestemmingsplan, aantal bezoekers).

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen