Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 19 – 9 mei 2018

Deze week in de gemeentepagina van de gemeente Wijchen o.a. Omwisselen en inleveren papiercontainer, Financieel spreekuur Sociaal Wijkteam Wijchen, 12 mei Nationale Molendag, Afscheidsreceptie wethouder Rob Engels en Aangepaste openingstijden.

Omwisselen en inleveren papiercontainer
In mei wisselen wij de papiercontainers om of halen deze op. Let op! Dit doen wij alleen voor de huishoudens die dit hebben aangevraagd. Hieronder leest u er meer over.
Wat moet u doen?

  • Heeft u ons niet laten weten dat u de papiercontainer wil omwisselen of inleveren? Dan hoeft u niets te doen.
  • Heeft u ons laten weten dat u een grotere of kleine papiercontainer wilt? Of dat u uw papercontainer wilt inleveren? Lees dan verder.
  • Het omwisselen van de papiercontainer gebeurt in de week nadat uw container is geleegd.
  • Zet de papiercontainer de maandag na het legen op uw oprit of in de voortuin. Laat uw container buiten staan totdat wij deze hebben omgewisseld of opgehaald. Wij kunnen niet alle containers in één dag omruilen.
  • Bent u op vakantie? Vraag of buren uw container buiten willen zetten.
  • Woont u in de wijk Uilenboom, Noord, Woezik, Hofsedam, Weegbree, Veenhof, Saltshof, Industrustrieterrein Zesweg, Centrum (buiten selectieve toegang)? Zet uw papiercontainer dan maandag 14 mei om 7.30 uur leeg op uw oprit of in de voortuin. Uiterlijk op donderdag zijn wij bij u langs geweest.
  • Woont u in een andere wijk? Kijk dan op www.wijchen.nl wanneer wij in uw wijk de papiercontainer omwisselen of ophalen. Wij laten dit iedere week ook via deze pagina weten.

Meer informatie of vragen?
Wilt u meer informatie? Op www.wijchen.nl leest u wanneer wij in welke wijk de papiercontainers wisselen. Heeft u vragen? Neem dan contact op met ons KlantContactCentrum via 024 751 71 11. Dit kan van maandag tot en met donderdag tussen 8.30 en 17.00 uur. En op vrijdag tussen 8.30 en 12.30 uur.

12 mei Nationale Molendag
In het weekend van 12 en 13 mei zijn de Nationale Molendagen. In onze gemeente openen drie molens hun deuren. Hieronder leest u welke molens u kunt bezoeken.
Jubileum feest Wijchense molen
Zaterdag 12 mei is het dubbel feest op de Wijchense Molen! De molenwinkel van molenaar Jeroen draait al weer vijf jaar en het is Nationale Molendag. Klim eens in de molen en bezoek de meelzolders. Zien hoe molenstenen graan vermalen tot ambachtelijk meel? U bent welkom tussen 10.00 en 16.30 uur bij de Wijchense Molen, Bronckhorstlaan 11 in Wijchen. Er is ook een streekmarkt op de Molenberg met (h)eerlijke producten.
Hernense molen
De Hernense molen is 12 én 13 mei open van 10.00 tot 16.00 uur. U kunt meegaan met een rondleiding. En is er genoeg wind? Kijk dan eens bij een demonstratie van het malen. Voor de kinderen zijn er pannenkoeken en er is koffie, thee en limonade. De Hernense molen is een beltkorenmolen uit 1745. De molen dankt zijn naam aan het heuveltje waarop hij is gebouwd om meer wind te vangen: de ‘belt’. De entree is gratis. U vindt de molen aan de Molenhoek 3 in Hernen.
De Batenburgse molen
De Batenburgse molen is 12 mei open van 11.00-16.00 uur. U kunt meegaan met een rondleiding en de entree is gratis. Het adres is Molendijk 13 in Batenburg.

Afscheidsreceptie wethouder Rob Engels
Rob Engels neemt op woensdag 16 mei afscheid als wethouder van de gemeente Wijchen. Iedereen die de wethouder de hand wil schudden, is van 15.00 tot 17.00 uur hartelijk welkom in het kasteel van Wijchen aan de Kasteellaan 9 in Wijchen.
Rob Engels heeft zich sinds 1994 ingezet voor de Wijchense samenleving en regio. Na zestien jaar in de Wijchense gemeenteraad en elf jaar als wethouder neemt hij afscheid van de gemeente Wijchen. Sinds 26 april werkt Rob Engels als wethouder in de gemeente Overbetuwe. Wij zijn Rob Engels zeer erkentelijk voor zijn jarenlange inzet voor onze gemeente en het openbaar bestuur.

Aangepaste openingstijden
Op donderdag 10 mei is het Hemelvaartsdag. Deze dag zijn het Huis van de gemeente en de gemeentewerf gesloten. Ook de milieustraat en Munitax zijn dan gesloten.
Openingstijden Sociaal Wijkteam (SWT)
De inlooppunten van het SWT Noorderlicht en Bergharen zijn dicht tot en met vrijdag 11 mei. U kunt het SWT 11 mei wel bereiken via 024 642 57 59.
Andere inzameldag afval
Op Hemelvaartsdag haalt Dar geen afval op. De inzameling van uw huishoudelijk afval verschuift naar een andere dag. Kijk op www.dar.nl/afvalwijzer voor meer informatie.
15 mei vanaf 15.00 uur gesloten
Op dinsdag 15 mei zijn het Huis van de gemeente en de gemeentewerf vanaf 15.00 uur gesloten. Wij zijn dan ook telefonisch niet bereikbaar en u kunt geen rijbewijzen/identiteitsbewijzen ophalen. Op 16 mei staan wij graag weer voor u klaar!

Verbeter uw wijk
Wij organiseren ieder jaar in alle wijken en dorpen een klusmaand. Tijdens deze maand proberen onze wijkmedewerkers kleine problemen meteen op te lossen. In mei vindt u onze medewerkers in het Centrum, Homberg, Elsland, De Geer, Niftrik en de Loonse Waard. Woont u in één van deze wijken? Help ons dan mee uw wijk te verbeteren. Geef het ons door als u bijvoorbeeld losliggende stoeptegels, overhangend groen, verstopte putten of kapotte verlichting ziet. Dan lossen wij het zo goed mogelijk op. Download de app ‘Mijn Gemeente’ of ga naar www.wijchen.nl/meldingdoen en geef de melding door. U kunt ook bellen via 024 751 71 11.

Financieel spreekuur Sociaal Wijkteam Wijchen
Iedere week organiseert het Sociaal Wijkteam Wijchen (SWT) een financieel spreekuur bij het inlooppunt in ’t Mozaïek. Iedere dinsdag- en donderdagochtend van 9.00 tot 12.30 uur kunt u hier terecht. Vrijwilligers en professionals helpen u graag. U hoeft geen afspraak te maken en het is gratis.
Met welke vragen kunt u terecht?
U kunt binnenlopen als u hulp nodig heeft bij het invullen van een formulier. Maar ook wanneer u de brief van bijvoorbeeld de belastingdienst, incassobureau, gemeente of energiebedrijf niet begrijpt. Ook met vragen over uw inkomen, financiële problemen, toeslagen of andere geldzaken kunt u hier binnenlopen.
Heeft u vragen of wilt u meer informatie?
Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Kijk dan op www.sociaalwijkteamwijchen.nl. Of bel het SWT via 024 642 57 59. Heeft u al contact met een inkomensconsulent van de gemeente Wijchen? Dan kunt u ook contact met hem of haar opnemen.

Vergaderingen en bijeenkomsten
Eens in de twee weken is er op donderdag een politieke avond. De politieke avond bestaat uit verschillende onderdelen: gesprekstafels (informatie verzamelen), commissievergadering (meningsvorming), raadsvergadering (besluitvorming). Inwoners zijn van harte welkom. Op www.wijchen.nl/vergaderingen vindt u de agenda’s en de tijdstippen van de vergaderingen.

De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl.
Op deze website leest u ook hoe u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Via www.overheid.nl kunt u aangeven dat u op de hoogte wil blijven van berichten over uw buurt. En u kunt de app Over uw Buurt downloaden. Heeft u geen internet? Dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. Of kijk op een computer in de hal van het Huis van de gemeente. De stukken kunt u inhoudelijk alleen op afspraak inzien in het Huis van de gemeente.

Nieuwe regelingen

  • Aanwijzingsbesluit cameratoezicht stationsomgeving Wijchen.
  • Mandaatbesluit Wijchen 2018.
  • Mandaatbesluit Wijchen aan externen 2018.
  • Mandaatbesluit heffings- en invorderingsambtenaar gemeente Wijchen.

Verkeersbesluiten

  • Graafseweg, Wijchen, instellen 50 km zone deel parallelwegen.
  • Homberg 25e straat, Wijchen, aanpassen tijden taxi parkeerplaats.

Gehandicaptenparkeerplaatsen

  • Dominicusstraat 17, Alverna, persoonlijke parkeerplaats.
  • Homberg 25e straat, Wijchen, een parkeerplaats.
  • Kloosterakker 33, Wijchen, persoonlijke parkeerplaats.
  • Uilenboom 52, Wijchen, persoonlijke parkeerplaats.
  • Wijchert, Wijchen, twee parkeerplaatsen.

 

Milieumelding

  • Kraanvogelstraat 20, Wijchen (veranderen bedrijf).

Verleende APV vergunning/bijzondere wetten

  • Weg door de Berendonck ongenummerd, Wijchen, evenementenvergunning, geluidsontheffing, besluit tijdelijke verkeersmaatregelen en ontheffing drank en horeca wet. Emporium 26 mei 2018, verleend en verzonden, 3 mei 2018.

Mededeling voorgenomen kap

  • Aalsburg voor nr. 2408, Wijchen, 1 berk.
  • Heilige Stoel naast nr. 4312, Wijchen, 1 berk.
  • Kraaijenberg naast nr. 9113, Wijchen, 1 den.
  • Veenhof achter nr. 1209, Wijchen, 1 kastanje.

Kennisgeving ontwerpbesluit omgevingsvergunning

  • Bijsterhuizen 2406, Wijchen (intrekken deel vigerende revisievergunning, 13 december 2010).

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunningen

  • Hoefweg 5, Batenburg (verhogen stal).
  • Lagestraat 48, Niftrik (bouwloods, agrarisch gebruik).
  • Leemweg 5, Wijchen (aanleg uitrit).
  • Ringdijk 7, Batenburg (uitbreiden achterkant woning).
  • Weg door de Berendonck 29, Wijchen (tijdelijke camping).

Verleende omgevingsvergunningen

  • het Hoge Rot 61-91, Hernen (bouw 16 woningen).
  • Nieuweweg 146, Wijchen (plaatsen tijdelijk bouwbord).
  • Warmoezenier 4 en 6, Wijchen (bouw dakkapel).
  • Zwanensingel 22, Wijchen (afwijken bestemmingsplan vanwege grootte gebouw).
  • Zuiderdreef – Mulder, Wijchen (plaatsen bouwbord).

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen