Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 21 – 23 mei 2018

Deze week in de gemeentepagina van de gemeente Wijchen o.a. Financieel spreekuur Sociaal Wijkteam Wijchen, Verbeter uw wijk, Omwisselen en inleveren papiercontainer, Informatiemiddag reizen met het openbaar vervoer en diverse aangevraagde en verleende vergunningen

Omwisselen en inleveren papiercontainer
In mei wisselen wij de papiercontainers om of halen deze op. Let op! Dit doen wij alleen voor de huishoudens die dit hebben aangevraagd. Hieronder leest u er meer over.
Wat moet u doen?

  • Heeft u ons niet laten weten dat u de papiercontainer wil omwisselen of inleveren? Dan hoeft u niets te doen.
  • Heeft u ons laten weten dat u een grotere of kleine papiercontainer wilt? Of dat u uw papercontainer wilt inleveren? Lees dan verder.
  • Het omwisselen van de papiercontainer gebeurt in de week nadat uw container is geleegd.
  • Zet de papiercontainer de maandag na het legen op uw oprit of in de voortuin. Laat uw container buiten staan totdat wij deze hebben omgewisseld of opgehaald. Wij kunnen niet alle containers in één dag omruilen.
  • Bent u op vakantie? Vraag of buren uw container buiten willen zetten.
  • Woont u in Balgoij, Niftrik of Batenburg? Of in Huurlingsedam, Valendries, industrieterrein Oost, Kerkeveld: Diemewei, de Lingert, de Gamert, de Meren, de Flier, deel Woordsesteeg? Of in Zuid: de Geer, Elsland, Balgoijseweg, Diepvoorde, Hoogmeer, Huissteden, Ververt, Abersland, Kronenland, Oudelaan, Sluiskamp, de Weertjes, de Grippen, Zesakkers of Zevendreef? Zet uw papiercontainer dan maandag 28 mei om 7.30 uur leeg op uw oprit of in de voortuin. Uiterlijk op donderdag zijn wij bij u langs geweest.

Meer informatie of vragen?
Wilt u meer informatie? Op www.wijchen.nl leest u wanneer wij in welke wijk de papiercontainers wisselen. Heeft u vragen? Neem dan contact op met ons KlantContactCentrum via 024 751 71 11. Dit kan van maandag tot en met donderdag tussen 8.30 en 17.00 uur. En op vrijdag tussen 8.30 en 12.30 uur.

Informatiemiddag reizen met het openbaar vervoer 

De laatste jaren is er veel veranderd als u wilt reizen met het openbaar vervoer (OV). Daarom organiseren wij voor senioren een informatiemiddag “ervaar het OV”. U bent hierbij van harte welkom op maandag 28 mei. De bijeenkomst start om 14.30 uur en duurt tot 16.30 uur in ontmoetingscentrum ’t Kompas in Wijchen. Deelname is gratis.
Hoe werkt het OV?
Wij organiseren samen met de provincie Gelderland de informatiemiddag over het reizen met bus of trein. Er is veel veranderd in het OV. En het is soms niet duidelijk hoe het nu werkt. Wilt u weten hoe u een OV-chipkaart aanvraagt? En hoe een OV-kaart werkt? Of  hoe de automaat werkt om een kaartje te kopen? OV ambassadeurs beantwoorden tijdens deze middag al uw vragen. Dit zijn vrijwilligers met veel reiservaring. Zij hebben ook informatiemateriaal voor u.
Maak samen een proefreisje
Na de bijeenkomst krijgt u een uitnodiging voor het maken van een proefreisje. U kunt  de kaartautomaat en de OV-chipkaart in het echt uitproberen samen met een OV ambassadeur. Of maak een persoonlijke afspraak met een OV ambassadeur voor een advies op maat.
Komt u ook?
Komt u ook op 28 mei? Iedereen is welkom. Ook als u al met het OV reist. Vanaf 14.15 uur staat de koffie en thee klaar. Waar? Op de begane grond in ontmoetingscentrum ’t Kompas, Passedwarsstraat 69b in Wijchen.

Hoe denkt u over ons?
Deze week krijgen 2.500 inwoners en 3.400 ondernemers een uitnodiging om mee te doen aan een onderzoek. Wij willen graag weten wat u vindt van de voorzieningen in uw buurt, of u zich thuis voelt in uw buurt en hoe u denkt over de gemeente. Het onafhankelijke onderzoeksbureau Enneüs voert het onderzoek voor ons uit. Heeft u vragen over dit onderzoek? Dan kunt u contact opnemen met de Helpdesk van onderzoeksbureau Enneüs. De contactgegevens vindt u in de uitnodiging. Na de zomer maken we de resultaten bekend.

Verbeter uw wijk
Wij organiseren ieder jaar in alle wijken en dorpen een klusmaand. Tijdens deze maand proberen onze wijkmedewerkers kleine problemen meteen op te lossen. In mei vindt u onze medewerkers in het Centrum, Homberg, Elsland, De Geer, Niftrik en de Loonse Waard. Woont u in één van deze wijken? Help ons dan mee uw wijk te verbeteren. Geef het ons door als u bijvoorbeeld losliggende stoeptegels, overhangend groen, verstopte putten of kapotte verlichting ziet. Dan lossen wij het zo goed mogelijk op. Download de app ‘Mijn Gemeente’ of ga naar www.wijchen.nl/meldingdoen en geef de melding door. U kunt ook bellen via 024 751 71 11.

Financieel spreekuur Sociaal Wijkteam Wijchen
Iedere week organiseert het Sociaal Wijkteam Wijchen (SWT) een financieel spreekuur bij het inlooppunt in ’t Mozaïek. Iedere dinsdag- en donderdagochtend van 9.00 tot 12.30 uur kunt u hier terecht. Vrijwilligers en professionals helpen u graag. U hoeft geen afspraak te maken en het is gratis.
Met welke vragen kunt u terecht?
U kunt binnenlopen als u hulp nodig heeft bij het invullen van een formulier. Maar ook wanneer u de brief van bijvoorbeeld de belastingdienst, incassobureau, gemeente of energiebedrijf niet begrijpt. Ook met vragen over uw inkomen, financiële problemen, toeslagen of andere geldzaken kunt u hier binnenlopen.
Heeft u vragen of wilt u meer informatie?
Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Kijk dan op www.sociaalwijkteamwijchen.nl. Of bel het SWT via 024 642 57 59. Heeft u al contact met een inkomensconsulent van de gemeente Wijchen? Dan kunt u ook contact met hem of haar opnemen.

Vergaderingen en bijeenkomsten
Eens in de twee weken is er op donderdag een politieke avond. De politieke avond bestaat uit verschillende onderdelen: gesprekstafels (informatie verzamelen), commissievergadering (meningsvorming), raadsvergadering (besluitvorming). Inwoners zijn van harte welkom. Op www.wijchen.nl/vergaderingen vindt u de agenda’s en de tijdstippen van de vergaderingen.

De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl.
Op deze website leest u ook hoe u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Via www.overheid.nl kunt u aangeven dat u op de hoogte wil blijven van berichten over uw buurt. En u kunt de app Over uw Buurt downloaden. Heeft u geen internet? Dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. Of kijk op een computer in de hal van het Huis van de gemeente. De stukken kunt u inhoudelijk alleen op afspraak inzien in het Huis van de gemeente.

Milieumeldingen

  • Cornelis Drebbelstraat 21 C, Wijchen (starten garagebedrijf).
  • Jan van de Heijdenstraat 5, Wijchen (plaatsen machines in 2018).

Ontvangen sloopmeldingen

  • Hoeveweg 32, Balgoij (slopen bijgebouw).
  • Meelbesstraat 12, Wijchen (slopen carport, schuur en garage).

Mededeling voorgenomen kap

  • Aalsburg voor nr. 1518, Wijchen (1 magnolia).
  • Van Coothlaan naast nr. 51, Wijchen (3 wilgen).
  • Haagdoornstraat voor nr. 2, Wijchen (3 iepen).
  • Kasteellaan naast nr. 24, Wijchen (1 christusdoorn).
  • Kerkedreef rotonde, Wijchen (1 wilg).

Ontvangen gebruiksmelding

  • Graafseweg 570, Wijchen (brandveilig gebruik bedrijfspand).

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunningen

  • Bijsterhuizen 3142, Wijchen (uitbreiden opslag gevaarlijke stoffen).
  • Leemweg 75, Wijchen (uitbreiden woning).
  • Teersdijk 49, Wijchen (plaatsen tijdelijke woonunit).
  • de Weertjes 1012, Wijchen (bouw tuinhuis).
  • Weg door de Berendonck 4, Wijchen (afwijken bestemmingsplan, sportevenement).

Verlengen beslistermijn aanvragen omgevingsvergunning

  • Huurlingsedam fase 2a, Wijchen (bouw 7 woningen).

Verleende omgevingsvergunningen

  • Aaldert ongenummerd bij 18 en 20, Bergharen (bouwen schuilstal).
  • Loonse Waard 20, Niftrik (bouw LPG-tank, veranderen inrichting).
  • Spoorstraat 62, Wijchen (uitbreiden woning).

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen