Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 23 – 6 juni 2018

Deze week in de gemeentepagina van de gemeente Wijchen o.a. Oud of jong? Digitaal of minder digitaal? Wij zijn op zoek naar u!, Onderzoek ervaringen gebruikers Wmo, Maak gebruik van de nieuwe elektrische deelauto!, Gemeentebestuur ontvangt Wijchense Vierdaagselopers en diverse verleende vergunningen

Oud of jong? Digitaal of minder digitaal? Wij zijn op zoek naar u!
Wij vernieuwen onze website. Graag doen we dat samen met u. Wilt u ons helpen? Dan helpt u ons zeker verder naar een digitale(re) gemeente!
Donderdag 21 juni: card sorting sessie
Het lijkt ons leuk om met een groepje inwoners de website naar een hoger niveau te tillen. Dit willen wij graag doen met behulp van een ‘card sorting sessie’. Hierin willen we graag met u kijken naar de vindbaarheid en de structuur van de website. Deze sessie vindt plaats op 21 juni van 10.30 tot 12.30 uur in het Kasteel van Wijchen. Wij zorgen voor koffie, thee en wat lekkers. Komt u ook?
Opgeven?
Bent u enthousiast geworden? U kunt mailen naar [email protected]. Liever bellen? Dat kan natuurlijk ook via 024 751 71 11. Geef uw naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer door. Wilt u ook aangeven of u een inwoner of ondernemer bent? En als u het leuk vindt, vertel iets over uzelf. Dan weten we of we een mooi gemixte groep inwoners/ondernemers hebben.

Maak gebruik van de nieuwe elektrische deelauto!
Vanaf 1 juni 2018 kunnen inwoners van de gemeente Wijchen van de eerste volledig elektrische deelauto van de gemeente gebruiken. Wethouder Titus Burgers is blij dat zowel medewerkers als inwoners deze deelauto kunnen gebruiken. Hij zegt hierover: “De auto is bedoeld als bewustmaker op verschillende gebieden. We willen namelijk bewust omgaan met ons milieu. Wist u trouwens dat het 5 juni wereld milieudag was? Wij willen ook bewust met uw en onze portemonnee omgaan. Verder is de deelauto een extra service voor mensen die af en toe een auto nodig hebben maar bijvoorbeeld geen tweede auto voor de deur willen hebben staan.”
Voor wie is de deelauto?
Voor het Huis van de gemeente aan de Kasteellaan staat een Volkswagen e-Golf deelauto. Onze inwoners kunnen deze auto gemakkelijk voor een paar uur huren. De auto is beschikbaar tussen 18.00 en 8.00 uur en in de weekenden. Tijdens kantoortijden gebruiken onze medewerkers de auto zelf. Op deze manier willen wij een bijdrage leveren aan de verbetering van het milieu.
Hoe reserveert u de auto?
Ga naar de website www.wijchen.nl/autodelen om de auto te reserveren. Om de auto te kunnen reserveren, meldt u zich eerst aan bij Free to go. Via deze organisatie lopen alle reserveringen. Hoe dat precies werkt, leest u op de website. Daar vindt u ook een korte instructiefilm over het gebruik van de auto. 

Gemeentebestuur ontvangt Wijchense Vierdaagselopers
Loopt u de 102e Vierdaagse Nijmegen? Dan nodigt burgemeester Hans Verheijen u van harte uit voor een ontvangst in het Kasteel van Wijchen. U bent welkom op vrijdagavond 13 juli om 19.30 uur. Onder het genot van een kopje koffie kunt u sportieve wandelervaringen uitwisselen. Dweilorkest Ut Kapelleke zorgt voor de vrolijke noot.
Aanmelden
Bent u een Wijchense deelnemer? Wilt u graag op deze avond aanwezig zijn? Dan kunt u zich tot en met zondag 8 juli op www.wijchen.nl/vierdaagse aanmelden. Heeft u geen internet? Stuur dan uw adresgegevens per post aan Gemeente Wijchen, t.a.v. Tanja Bruins, Postbus 9000, 6600 HA Wijchen. U kunt deze gegevens ook afgeven in het Huis van de gemeente. U krijgt daarna een persoonlijke uitnodiging.

Onderzoek ervaringen gebruikers Wmo
Zoals elk jaar krijgen Wijchense inwoners die ondersteuning krijgen vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) een brief. In deze brief vragen wij hen mee te doen aan een onderzoek. In het weekend van 9 juni ontvangen deze inwoners de brief met een vragenlijst. Wij willen graag weten of u tevreden bent met de ondersteuning die u krijgt. Maar we horen ook graag wat nog beter kan.
Wie voert het onderzoek uit?
Bureau Onderzoek & Statistiek van gemeente Nijmegen voert het onderzoek voor ons uit. Het versturen en verwerken van de vragenlijsten gebeurt door het externe onderzoeksbureau I&O Research. Wij behandelen de vragenlijsten vertrouwelijk en gebruiken deze alleen voor het onderzoek. De rapportage verschijnt in de zomer.
Heeft u vragen?
Heeft u vragen over dit onderzoek? Dan kunt u contact opnemen met de helpdesk van I&O Research via het gratis telefoonnummer 024 405 06 02. Of stuur een e-mail aan [email protected]. Zij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur.

Vergaderingen en bijeenkomsten

Eens in de twee weken is er op donderdag een politieke avond. De politieke avond bestaat uit verschillende onderdelen: gesprekstafels (informatie verzamelen), commissievergadering (meningsvorming), raadsvergadering (besluitvorming). Inwoners zijn van harte welkom. Op www.wijchen.nl/vergaderingen vindt u de agenda’s en de tijdstippen van de vergaderingen.

De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl.
Op deze website leest u ook hoe u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Via www.overheid.nl kunt u aangeven dat u op de hoogte wil blijven van berichten over uw buurt. En u kunt de app Over uw Buurt downloaden. Heeft u geen internet? Dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. Of kijk op een computer in de hal van het Huis van de gemeente. De stukken kunt u inhoudelijk alleen op afspraak inzien in het Huis van de gemeente.

Verkeersbesluit

  • Homberg 15e straat, Wijchen (reserveren 1 parkeerplaats voor het opladen van elektrische / plug-in hybride voertuigen).

Ontvangen sloopmelding

  • Broekstraat 23, Hernen (weghalen dakbeschot bijgebouw).

Kennisgeving ontwerpbesluit omgevingsvergunning

  • Herreweg 3, Balgoij (realiseren gesloten varkensbedrijf).

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunningen

  • Elckerlycweg 1, Wijchen (bouw overkapping).
  • Ploegstraat 22 en 24, Bergharen (plaatsen erfafscheiding).
  • Veldwachter 71, Wijchen (bouw woning).
  • Zesweg 95 A, Wijchen (bouw tijdelijke mantelzorgunit).

Verleende omgevingsvergunningen

  • Bijsterhuizen 3165, Wijchen (plaatsen gevelreclame).
  • Heilige Stoel 6704, Wijchen (verbouwen en uitbreiden woning).
  • Leemweg 5, Wijchen (aanleg uitrit).

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen