Medewerkers met afstand tot arbeidsmarkt in dienst

Foto: Mabel Amber via Pixabay

Voor 7 medewerkers van de Werkorganisatie Druten Wijchen (WDW) is het nieuwe jaar goed begonnen. Zij zijn vandaag als medewerker groenvoorziening aan de slag gegaan met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Deze medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt werkten de afgelopen 3 jaar via een uitzendbureau bij de gemeenten Wijchen en Druten.

Titus Burgers Wijchen
Wethouder Titus Burgers Foto: wijchen.nieuws.nl

Wethouder Titus Burgers van de gemeente Wijchen: “We zijn heel tevreden over de kwaliteiten van deze groep van 7 mensen. Ik ben blij dat we hen een vast dienstverband kunnen aanbieden. Het gevoel gezien te worden, waardering en begrip te krijgen; het zijn een paar van onze basisbehoeftes. Ik hoop dat we met het aannemen van deze groep het welzijn van ieder verhogen.”

Meer medewerkers

Per 1 januari 2020 trad de Wet Arbeid in Balans (WAB) in werking. Dit betekende in de praktijk dat de gemeente na 3 jaar verplicht afscheid moest nemen van deze 7 ingehuurde medewerkers. De WDW besloot echter deze medewerkers in vaste dienst te nemen en wil in de toekomst meer medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst nemen.

De gemeente kan met deze medewerkers groenvoorziening die erbij gekomen zijn het onderhoud van het groen op het gewenste niveau houden. Deze medewerkers zorgen voor het dagelijkse onderhoud en ruimen het zwerfafval op.

Reacties