Provinciesubsidie voor Tussen Kasteel en Wijchens Meer

Beeldimpressie van Tussen Kasteel en Wijchens Meer
Foto: Team Ter Steege

Provincie Gelderland omarmt de gebiedsontwikkeling Tussen Kasteel en Wijchens Meer. Zij kent 50.000 euro subsidie toe vanuit het programma SteenGoed Benutten. De essentie van dit ontwikkelprogramma is om ruimtelijke kwaliteit te behouden en te versterken en Gelderland nog mooier, leefbaarder en economisch aantrekkelijker te maken.

“Wij zijn natuurlijk erg blij met deze steun vanuit de provincie. Het bevestigt ons in het belang en in de kwaliteit van deze gebiedsontwikkeling”, aldus Geert Gerrits, wethouder Wonen en Ruimtelijke Ordening. “Straks is dit een levendige en fijne plek om te wonen en te werken en wordt ons fraaie centrum nog aantrekkelijker voor bezoekers.”

Expertise inhuren

Het ontwikkelprogramma Steengoed Benutten bestaat uit twee deelprogramma’s. De subsidie die de gemeente nu heeft ontvangen, valt onder het deelprogramma Procesondersteuning. Het geld is bedoeld voor procesondersteuning in de haalbaarheids- of planfase. Met het geld van de provincie bereid de gemeente Tussen Kasteel en Wijchens Meer verder voor. Zo zal de gemeente bijvoorbeeld expertise inhuren op het gebied van duurzaamheid en energie.

Wethouder Geert Gerrits. Foto: Gemeente Wijchen

Daarnaast is er nog het deelprogramma Uitvoeringsgereed en Realisatie. Dit is gericht op de realisatie van het project. Ook voor dit deelprogramma vraagt de gemeente subsidie aan. “Natuurlijk hopen we dat we deze subsidie voor de realisatie van Tussen Kasteel en Wijchens Meer ook binnen kunnen halen. We gaan daar nu mee aan de slag”, aldus Gerrits.

Energieneutrale woningen

Met TKWM krijgt de gemeente Wijchen een geheel nieuw ingericht centrumgebied met een fraaie openbare ruimte tussen het Kasteel en het Wijchens Meer. Er worden onder andere ongeveer 160 energieneutrale woningen, een hotel, grand café en een ondergrondse parkeergarage gerealiseerd. De gemeenteraad heeft eind oktober de grondexploitatie voor de gebiedsontwikkeling Tussen Kasteel en Wijchens Meer vastgesteld. Het gaat de gemeente uiteindelijk 2,8 miljoen euro kosten. Daarmee past de ontwikkeling ruim binnen de financiële kaders die de raad in augustus 2018 meegaf.

Zie ook:
Handtekeningen overeenkomst TKWM gezet

‘Tussen Kasteel en Wijchens Meer’ kost 2,8 miljoen

Reacties