Digi-vouchers beschikbaar voor mkb-bedrijven

Foto: Gerd Altmann/PIxabay

Ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf (mkb) kunnen vanaf 1 maart vouchers aanvragen voor hulp bij digitalisering. Met deze hulp kunnen ze bijvoorbeeld een webwinkel starten of een app ontwikkelen. De gemeente Wijchen wil met deze actie ondernemers ondersteunen die zijn getroffen door de coronacrisis.

Wethouder Nick Derks. Foto: Gemeente Wijchen

De tegoedbonnen zijn bedoeld voor bedrijven met 1 tot 50 werknemers. Wethouder Nick Derks: “Door de aanhoudende coronacrisis kunnen veel ondernemers hun producten niet op de normale manier aanbieden. Digitale dienstverlening biedt daarom op dit moment kansen. Ondernemers kunnen de vouchers gebruiken om een expert in te huren die helpt om deze vorm van dienstverlening op te zetten. Dit blijft, ook na corona, belangrijk.”

Impuls voor regio

Door samenwerking van ondernemers en gemeenten in de regio zijn er zogenoemde digitaliseringsvouchers beschikbaar. Deze dekken 50 procent van de kosten (tot 2500 euro). De ondernemers moeten de diensten bij leveranciers in de regio Arnhem-Nijmegen afnemen. Zo wordt een samenwerking tussen mkb-ondernemers en digitaliseringsleveranciers gestimuleerd. De economie in de regio krijgt op deze manier ook een impuls. De regeling loopt tot het budget op is. Een toetsingscommissie met daarin bijvoorbeeld IT-experts bekijkt of de aanvraag aan de volwaarden voldoet.

Kansen voor groei

De meeste mkb’ers beseffen volgens Derks dat digitalisering kansen met zich meebrengt voor groei en innovatie, vooral nu tijdens de coronacrisis. Ondernemers hebben vaak niet het geld, de tijd en de kennis om deze echt te benutten. Volgens wethouder Derks zijn momenteel veel bedrijven aan het overleven. “Er is behoefte om een stap in de goede richting te zetten. Dat hoor ik van veel ondernemers. De digitaliseringsvouchers helpen daarbij.”

Om bedrijven hierin te steunen worden er vanaf 23 februari gratis online informatiesessies aangeboden waarin de mkb-ondernemer informatie krijgt over het voucherprogramma, leveranciers en de mogelijkheden.

Speciale site

Voor informatie over de vouchers, de online bijeenkomsten en een lijst van digitaliseringsleveranciers uit de regio kunnen belangstellenden terecht op een speciale site.

Zie ook:
Ondernemers met digi-wens kunnen  zich melden

Wijchen profiteert van 1,6 miljoen voor regionale mkb

Reacties