Gemeente sluit binnenkort campagne ‘Geldzorgen’ af

Foto: Gerd Altmann/Pixabay

In april verschijnt een speciale krant van de gemeente Wijchen waarin aandacht wordt besteed aan geld en geldzorgen. Met de uitgave wordt de campagne ‘Geldzorgen’ afgesloten die de gemeente de afgelopen maanden heeft gehouden.

Nick Derks, wethouder van onder meer werk en inkomen: “In Wijchen willen we dat iedereen, jong en oud, mee kan doen in de samenleving. Bijvoorbeeld op de sportclub, bij een vereniging of op school. Maar voor mensen met een klein inkomen is dat niet zo makkelijk. Wij laten deze Wijchenaren niet in de kou staan, zij staan er wat ons betreft niet alleen voor.”

Schuldhulpverlening

Wethouder Nick Derks. Foto: Gemeente Wijchen

In de krant worden 14 artikelen gebundeld die vanaf augustus vorig jaar op een speciale website van de gemeente hebben gestaan. In deze artikelen is aandacht besteed aan diverse organisaties die helpen bij onder meer schuldhulpverlening, financiële administratie, budgetbeheer, SchuldHulpMaatje, kind en zakgeld, en toeslagen en regelingen.

Samenwerken

“Te vaak blijven mensen zitten met zorgen over geld. Bijvoorbeeld als er schulden zijn. Ons team van schuldhulpverleners kan dan juist helpen. Mensen zijn ook van harte welkom bij het financieel spreekuur in het Huis van de Gemeente. Dit jaar gaan wij nog sterker samenwerken met Wijchense vrijwilligersorganisaties. Dat verruimt de mogelijkheden voor ondersteuning, bijvoorbeeld een ‘schuldhulpmaatje’.”

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen