Maaswaal College viert online carnaval

Foto: Maaswaal College

Om leerlingen van het Maaswaal College hun voorjaarsvakantie feestelijk te laten beginnen, hebben zij een uur lang online feest mogen vieren. Enkele medewerkers van de school hebben samen met Het Feestteam een online carnavalsmiddag georganiseerd voor alle leerlingen met als thema: ‘Alleen … en toch een beetje samen!’.

Alle jeugd, en dus ook de leerlingen van het Maaswaal College, hebben het zwaar te verduren onder de pandemie. Carnaval zou bij uitstek weer de gelegenheid zijn om elkaar weer te zien, om te feesten en om even te vergeten. De voorjaarsvakantie zou normaal gesproken worden afgetrapt met 4 dagen carnaval, maar daar steekt de coronacrisis een stokje voor.

Opdrachten

Het Maaswaal College bedacht een coronaproof oplossing om de vakantie feestelijk te starten: feestorganisatie Het Feestteam ging afgelopen vrijdag samen met het Maaswaal College en alle leerlingen, een uur lang online gezamenlijk feesten. De leerlingen werden in de online les verrast, ingedeeld in een team om zo snel mogelijk opdrachten uit te voeren. Die opdrachten liepen uiteen van een puzzel oplossen tot een feestmuts opzetten. De oplossingen of foto’s werden naar hun teamcaptains gestuurd en zo kwam er een uiteindelijke winnaar.

Feestbus

Ondertussen reed er een Maaswaal-feestbus rond in de regio. Die bezorgde bij leerlingen die het afgelopen jaar iets uitzonderlijks, bijzonders of speciaals gedaan of gepresteerd hebben, een smakelijke verrassing.

 

 

Reacties