Maandag ‘normale’ dienstregeling NS; check planner

Foto: NS

De NS gaat vanaf morgen, maandag, weer de reguliere dienstregeling rijden, maar waarschuwt wel dat sommige treinen in de extreme kou lang stil hebben gestaan en dat dit nog voor verstoringen kan zorgen. Het advies is om kort voor vertrek de NS Reisplanner te raadplegen.

Nu de opstelterreinen beter bereikbaar zijn voor controles en onderhoud komen er steeds meer treinen beschikbaar voor reizigers. In de werkplaatsen wordt volgens de NS ‘met man en macht gewerkt’ om alle treinen zo snel mogelijk op het spoor te krijgen.

De treinen waar flink wat ijs op zit, gaan eerst door de-icingstraten (zie video) en krijgen een onderhoudsbeurt voor ze weer ingezet worden op de diverse trajecten.

Drukker

“Desondanks is het mogelijk dat treinen uitvallen, we minder treinen rijden, of dat we kortere treinen rijden dan reizigers van ons gewend zijn. Daardoor kan het drukker zijn. We realiseren ons dat dit een vervelende situatie is voor reizigers. Check daarom kort voor vertrek de reisplanner”, aldus een woordvoerder van het spoorbedrijf.

Het advies van de overheid is nog steeds om in verband met de coronacrisis alleen gebruik te maken van het openbaar vervoer voor noodzakelijke reizen.

Hier een filmpje over de anti-icingbehandeling van treinen.

 

Reacties