Een nieuwe huisstijl voor ICS Groep

Het pand van ICS/AMC in Wijchen
Foto: Google Maps

Facilitair dienstverlener ICS heeft een nieuwe huisstijl. Het in 1976 opgerichte schoonmaakbedrijf, dat ook een vestiging in Wijchen heeft, heeft in de afgelopen jaren de overgang gemaakt naar een volwaardig facilitair partner.

Het nieuwe logo van ICS Groep. Foto: ICS Groep

Het nieuwe logo wordt gevormd door een rood met blauw gekleurde cirkel. Deze cirkel illustreert het evenwicht tussen snellere, geautomatiseerde processen en individuele aandacht. Het logo laat zien hoe belangrijk de menselijke factor voor ICS is en blijft, volgens het bedrijf. De ICS Groep is een facilitair dienstverlener dat actief is in schoonmaak, catering, facilitair management en diverse ondersteunende diensten. De organisatie telt circa 2800 medewerkers.

AMC Wijchen

In 2017 nam het bedrijf AMC in Wijchen over. Oprichter Jan Kersten begon als buschauffeur en ging in zijn vrije tijd met emmer, spons en ladder als ramenwasser aan de slag. Hij wist het bedrijf dat daar uit voortkwam, AMC, uit te breiden tot de grootste werkgever van de gemeente Wijchen. In 2016 – 40 jaar na de start – had de AMC Groep met vestigingen in Wijchen en Venray ruim 550 medewerkers in dienst in de divisies schoonmaak, gevelreiniging en bedrijfscatering. Kersten overleed in 2016 op 66-jarige leeftijd.

Catering

Met de overname van AMC voegde de ICS Groep een nieuwe dienstverlening aan het pakket toe: bedrijfscatering. Met Bij Yan (genoemd naar de oprichter van AMC) verzorgde het Wijchense bedrijf indertijd 2000 maaltijden per dag, bemande 16 bedrijfskantines en verzorgde verder vergaderlunches en bedrijfsbarbecues. Die dienstverlening heeft de ICS Groep overgenomen.

 

Reacties