Wijzigingen in openbaar vervoer in gemeente Wijchen

Foto: Wikipedia

Op zondag 12 december 2021 gaat een nieuwe dienstregeling voor de bus in voor de regio Arnhem-Nijmegen. Vervoerder Breng heeft ook een nieuwe opzet gemaakt van het lijnennet voor Wijchen. De route van lijn 13 verandert en er komt een nieuwe lijn 65.

Omdat nog niet alle reizigers uit de periode voor de coronacrisis terug zijn ligt het accent op het afstemmen van aanbod op vraag, aldus Breng. Met de dienstregeling 2022 wordt een voorzieningenniveau geboden dat daarop aansluit, volgens de vervoerder.

Geïntegreerde route

Tussen Wijchen en Nijmegen rijdt 4 keer per uur een trein. Daarnaast rijden de buslijnen 13 en 15. Om het totale openbaar vervoersaanbod in lijn te brengen met de vraag, rijdt er vanaf zondag 12 december nog 1 buslijn (15) van Wijchen naar Nijmegen/Lent. Deze rijdt in Wijchen de gehele dag 2 keer per uur (ook ’s avonds en op zondag) een geïntegreerde route van de huidige lijnen 13 en 15.

Buurtbus Wijchen Beuningen
Foto: archief wijchen.nieuws.nl

De route van lijn 15:
Kraaijenberg, Homberg, Heilige Stoel, Klapstraat, Hogeweg, Zuiderdreef, Meerdreef, Meester van Coothlaan, Bronckhorstlaan, Stationslaan; vandaar de huidige route van lijn 15 naar Nijmegen Dukenburg, Nijmegen Heijendaal, Nijmegen Station NS en Lent v.v.

Op de Klapstraat stopt lijn 15 bij nieuwe halten ter hoogte van de Fazantstraat en de Passedwarsstraat, op de Hogeweg ter hoogte van de Oud Ravensteinseweg (bestaande halte lijn 565) en op de Zuiderdreef bij een nieuwe halte ter hoogte van Diepvoorde.
Op werkdagen rijdt lijn 15 in de spitsuren 4 keer per uur tussen Nijmegen Station NS en Lent.

Nieuwe lijn

In het noordoostelijke deel van Wijchen rijden alleen nog buurtbus 565 Beuningen-Bijsterhuizen-Wijchen en een nieuwe lijn 65 Beuningen-Wijchen v.v.; lijn 65 rijdt dezelfde route als lijn 565:
De route van lijn 65:
Schoenaker, Randweg Noord, Hoefsestraat, Stations NS; vandaar verder naar Wijchen Mozaïek

Er rijdt in dit gedeelte van Wijchen op werkdagen dan 2 keer per uur een 8-persoons taxibusje.
Bijsterhuizen blijft op werkdagen bereikbaar met lijn 13 Wijchen Bijsterhuizen-Nijmegen station Dukenburg v.v.


FEITEN Nieuwe dienstregeling

  • Lijn 13 Wijchen-Nijmegen-Lent v.v.: lijn 13 rijdt alleen nog tussen Wijchen Bijsterhuizen en Nijmegen Dukenburg. In de wijken Kraaijenberg, Homberg en Heilige Stoel neemt lijn 15 de route van lijn 13 over. Tussen Wijchen noordoost en Wijchen station rijden de lijnen 65 (nieuw) en 565. Tussen Nijmegen Dukenburg en Lent v.v. is lijn 15 het alternatief.
  • Lijn 15 Wijchen-Nijmegen v.v.: lijn 15 krijgt in Wijchen een nieuwe route: Kraaijenberg, Homberg, Heilige Stoel, Klapstraat, Hogeweg, Zuiderdreef, Meerdreef, Meester van Coothlaan, Bronckhorstlaan, Stationslaan; vandaar de huidige route naar Nijmegen Dukenburg, Nijmegen Heijendaal, Nijmegen Station NS en Lent v.v.
  • Lijn 65 (nieuw): rijdt via dezelfde route als buurtbus 565 van Beuningen naar Wijchen. Daardoor rijdt er op werkdagen overdag elke 30 minuten een taxibusje in Wijchen noordoost.
  • Lijn 563 buurtbus Wijchen-Batenburg v.v.: in Batenburg rijdt lijn 563 een nieuwe route: Touwslagersbaan, Stadswal, Molendijk, Grootestraat, Touwslagersbaan.
  • Lijn 568 buurtbus Wijchen-Grave v.v.: in Grave rijdt lijn 568 een nieuwe route: Stoofweg, Paringetweg, Estersveldlaan, De Quaylaan, Essinklaan, Paringetweg, Stoofweg.

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen