Wijchense volleybalster Joëlle Vilé in Jong Oranje

De Wijchense volleybalster Joëlle Vilé (16) zal voor Jong Oranje uitkomen in Polen. Daar vindt de eerste kwalificatieronde plaats voor het WK, van 9 tot en met 11 januari aanstaande. Nederland is ingedeeld in een zware poule met Polen, Letland en België.

Joëlle heeft haar hele jeugdopleiding bij Trivos gevolgd en na een jaar in het eerste damesteam van Trivos, speelde zij daarna nog een jaar bij Vocasa in de eerste divisie. Met de juiste genen van haar moeder Monique en vader Ronald, die beiden ook jarenlang op het hoogste volleybalniveau speelden, wordt zij gezien als een groot talent. Momenteel is zij actief in de eredivisie bij het Talent Team dat gehuisvest is op Papendal. Doordeweeks zit ze intern in het spelershotel op Papendal en wordt er 2 keer per dag getraind. Na het behalen van haar HAVO-diploma doet Joëlle nu 5-VWO op het Beekdal Lyceum te Arnhem. Er rijden busjes op en neer tussen Papendal en het Beekdal Lyceum zodat de combinatie studie – topsport mogelijk gemaakt wordt. Daarnaast kan er gebruik gemaakt worden van studiebegeleiding, een diëtiste, een life-style coach, een psycholoog en natuurlijk een sportarts en fysiotherapeut. Dit alles om de topsporter maximaal te ondersteunen.

Dat Joëlle het erg naar zin heeft op Papendal komt onder andere dat zij als zangeres een beetje actief is met andere talenten. Gezamenlijk muziek maken in combinatie met sporten, blijkt ook daar weer een gouden combinatie te zijn.

 

 

Reacties