Geboetseerde portretten in KunstPost Wijchen

In de weekenden van 9, 10, 11 en 16, 17, 18 januari zijn in Kunstpost Wijchen geboetseerde portretten te bekijken. De portretten zijn gemaakt door cursisten van Annemiek Collin. Zij is tot ver buiten de regio bekend van haar model-lessen.

Op de tentoonstelling in Kunstpost staan vooral portretten in klei, maar ook bronzen beelden, schilderijen en zelfs sculpturen in hout en steen, geïnspireerd op werk van grote kunstenaars zoals Auguste Rodin. Portretten van Annemiek zelf zijn in deze tentoonstelling niet te zien. Wel kunt u een idee krijgen via bijvoorbeeld Gelderse  Koppen, waar in de aflevering “Karakters uit Klei” te zien is hoe Annemiek een portret van  Harm Edens boetseert.

Annemiek geeft niet alleen voor- en na-jaarscursussen in Winssen, ook in de zomer zijn haar cursussen te volgen in Griekenland of Italie. Naast deze reguliere lessen verzorgt ze op bestelling workshops voor vriendenclub, familiebijeenkomst of bedrijfsactiviteit. In Kunstpost Wijchen kunt u zien wat een maker toevoegt aan een portret.
Workshop maskers
Maskers 090115

In de verschillende interpretatie’s van “Roos” en “Frieda”, is de maker te herkennen. Verder is duidelijk waar het eigenlijk om gaat: Het plezier en enthousiasme waarmee de deelnemers dit  hebben gemaakt.
De tentoonstelling is te bezichtigen de weekenden van  9, 10, 11 en 16, 17, 18 januari  van 12.00 uur tot 17.00 uur in  Kunstpost Wijchen, Herenstraat 18, 6602 BB Wijchen.
De exposanten zijn beurtelings zelf aanwezig om hun werk toe te lichten en uw vragen te beantwoorden.

Reacties