Radio Wijchen is geen stoffige lokale radiozender

In mei van 2014 is Radio Wijchen van start gegaan.  Dit als alternatief van de Wijchense Omroep.

Leo Rutten, oprichter van Radio Wijchen, was op dat moment nog werkzaam als vrijwilliger voor de lokale omroep. Leo wilde echter meer en daarom richtte hij Radio Wijchen op.

Dit alternatief sloeg, volgens Leo, meteen aan bij de luisteraars. “Wij zijn geen stoffige lokale radiozender. Wij brengen naast muziek ook iedere dag en ieder uur een nieuwsbulletin met uitsluitend regio nieuws,” aldus Leo. Daarnaast zijn er nu een tweetal lokale programma’s gestart bij Radio Wijchen, namelijk Eerste Hans Radio en het door Leo zelf gepresenteerde programma tussen 12 en 2.

Op dit moment is Radio Wijchen druk bezig met nieuwe programma’s te ontwikkelen. Deze zijn binnenkort ook te horen in Tweestromenland regio nieuws uur. Een  nieuwsprogramma dat door een oude bekende zal worden gepresenteerd. Het programma wordt wekelijks opgenomen vanuit wijkvereniging De Brink.

Met ingang van zaterdag 3 Januari is  50 Jaar top 40 vanaf 13.00 uur-16.00uur  te horen zijn bij Radio Wijchen.

Momenteel s Leo bezig met het rekruteren van meerdere DJ’s / presentatoren / nieuws lezers om het lokale aanbod uit te breiden.

Radio Wijchen is te beluisteren via onderstaande internet adres:

www.radiowijchen.nl, www.radiozenders.fm, www.tweestromenlandradio.nl en  www.streekradiogelderland.nl.

Wijchen heeft nu naast Radio Wijchen ook Wijchen.FM, Radio Wijchense Omroep en Radio 024. Wel erg veel voor een dorp als Wijchen.

Reacties