Sociaal Wijchen ziet nieuwe bioscoop als groeibriljant voor Westflank

In 2006 werd een mooie ontwikkelingsvisie voor de Westflank, het gebied rond het postkantoor, opgesteld. De gemeenteraad was positief en zette daarmee het licht op groen. Na enkele jaren van plannen maken kwam de recessie en de rest is historie: weg elan, weg investeringsbereidheid, weg zicht op een fraaie herinrichting.

Johan de Kievit van Sociaal Wijchen licht toe: “De Westflank is lange tijd in mineur geweest: het postkantoor heeft lang geleden de deuren gesloten, het sorteercentrum is sinds kort niet meer in gebruikt en de bibliotheek gaat dit voorjaar vertrekken. Twee jaar geleden moest de gemeente enkele miljoenen euro afboeken op dit gebied. Kortom, de Westflank was in mineur.”

Maar, volgens Johan, gaat de zon weer schijnen voor de Westflank! “De Rabobank vestigt zich in het voorste deel van het postkantoor. Het sorteercentrum wordt gesloopt en de plek wordt hergebruikt voor de bouw van een nieuwe bioscoop. De directe omgeving wordt opnieuw ingericht. Er wordt eindelijk geïnvesteerd in dit gebied door particuliere partijen. Deze investeringen voegen waarde toe aan het gebied en dat zal, naar onze verwachting, andere partijen overhalen ook te investeren. De bioscoop als groeibriljant, daar trekken we de groene kaart voor!”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen