Zendmachtiging Wijchen naar Wijchense Omroep

Foto: wijchen.nieuws.nl

Het zat er al aan te komen, maar nu is het definitief. De Wijchense Omroep heeft voor de komende vijf jaar weer de zendvergunning. De Wijchense gemeenteraad stemde donderdagavond unaniem voor de Wijchense Omroep.

Er waren twee aanvragen binnen gekomen: Wijchense Omroep en Wijchen TV. Beide omroepen zagen geen mogelijkheid tot samengaan. Daarom moest de raad ook een voorkeur voor een van beide omroepen uit te spreken. Beide omroepen voldoen aan de eisen van artikel 261 van de Mediawet.

Het college vindt dat de Wijchense Omroep het beste de functie van lokale omroep voor Wijchen kan uitoefenen:

  1. De Wijchense Omroep is vergevorderd met de lokale omroepen uit de regio om te komen tot een streekomroep. Ingeval Wijchen TV is dat ongewis.
  2. Het pbo van de Wijchense Omroep achten we representatiever dan die van Wijchen TV.
  3. Wij vinden de continuïteit van de publieke media-opdracht bij de Wijchense Omroep meer gegarandeerd dan bij Wijchen TV. De Wijchense Omroep bestaat al lang. Ze kan bogen op een groot aantal vrijwilligers in de uitvoering van de publieke mediaopdracht. De samenwerking in een streekomroep heeft ook voor de exploitatie een beter perspectief.
  4. 4. De Wijchense Omroep is maatschappelijk betrokken als opleidingsinstituut voor het voortgezet onderwijs (specifiek de samenwerking met het MaasWaal College), ROC (Media) en HBO (School voor de Journalistiek).

Lees ook “Zendvergunning kan Wijchense Omroep bijna niet meer ontgaan“.

 

Reacties