Inwoner Wijchen ontvangt gemiddeld 4,2 kerstkaarten via de post

Foto:

Inwoners van Wijchen kunnen gemiddeld 4,2kerstkaarten per persoon verwachten via de post. Dit en meer blijkt uit het jaarlijkse kerstkaartenonderzoek van Greetz, marktleider in Nederland op het gebied van online wenskaarten. Dat ligt iets lager dan het gemiddelde in Nederland (4,4 kerstkaarten per inwoner).

In de provincie Gelderland worden de meeste kerstkaarten bezorgd in West-Betuwe. Hier kunnen de inwoners dit jaar zelfs gemiddeld 5,7 kaarten verwachten. Scherpenzeel staat op de tweede plaats. De top 5 bestemmingen van kerstkaarten in de provincie Gelderland is:

  • West-Betuwe (met gemiddeld 5,7 kaarten per inwoner)
  • Scherpenzeel (met gemiddeld 5,6 kaarten per inwoner)
  • Hattum (met gemiddeld 5,4 kaarten per inwoner)
  • Heerde (met gemiddeld 5,3 kaarten per inwoner)
  • Buren (met gemiddeld 5,1 kaarten per inwoner)

Wijchen is terug te vinden op de 11e plek van de 51 Gelderse provincies.

De meeste kaarten in Nederland worden bezorgd in het Zuid-Hollandse Westvoorne. Westvoorne is daarmee dé kerstkaarten-gemeente van Nederland. Inwoners van deze gemeente ontvangen veruit de meeste kerstkaarten, namelijk gemiddeld 9,3 per inwoner.

In vergelijking met andere provincies krijgen inwoners van Gelderland met 4,1 kerstkaarten een iets lager aantal kaarten in de brievenbus dan het landelijke gemiddelde (4,4 kerstkaarten). Koploper is de provincie Drenthe met gemiddeld 5,1 kerstkaarten, hekkensluiter is de provincie Overijssel met gemiddeld 3,7 kerstkaarten per inwoner.

Bekijk hier het volledige kerstkaartenonderzoek voor de complete ranglijst en nog meer feitjes rondom kerstkaarten.

Reacties