Foto:

Opnieuw moet het aantal contactmomenten naar beneden. Daarom kwam het kabinet deze week met een serie nieuwe maatregelen. Dat betekent dat opnieuw horecazaken hun deuren moeten sluiten. Lokale ondernemers hebben het moeilijk. In ieder geval genoeg redenen om lokale bedrijven de komende weken opnieuw te steunen. Hoe?

Tip 1. In winkels

Steun de lokale ondernemer! Dus probeer uw geld vooral lokaal uit te geven. Of je nu zelf een bedrijf hebt en bepaalde zaken moet inkopen of als particulier je geld uitgeeft. Volg altijd de landelijke maatregelen. De ondernemers in diverse kernen ontvangen u graag, nu even op gepaste afstand en het liefst met een mondkapje. Ze proberen hun service zo goed als mogelijk hoog te houden. Dus als het in een winkel even te druk is, kom op een later tijdstip terug.

Er zijn ook veel ondernemers die hun producten graag bij u thuis bezorgen. Neem hiervoor contact op met de vertrouwde ondernemer en spreek samen af wat de beste manier is om de lokale producten bij u thuis te krijgen. Daarnaast zijn er winkels die op verzoek openen en winkels waarbij bestellingen via sociale media (zoals Facebook of Instagram) geplaatst kunnen worden.

Tip 2. Schaf cadeaubonnen aan

Wat u altijd kunt doen: cadeaubonnen of tegoedbonnen aanschaffen van de lokale ondernemer. In Wijchen bestaat sinds kort een lokale cadeaukaart, de Wijchen= Cadeaukaart is. Een kaart met cadeauverpakking die uitgegeven kan worden bij 25 horecazaken, 60 winkels en musea in de gehele gemeente. Wie binnenkort verjaardagen of iets te vieren heeft, kan een dergelijke cadeaubon aanschaffen. Zo ondersteunen we de lokale winkelier of horecazaak, nu en op de langere termijn.

Tip 3. Zet het eigen bereik in

Heeft uw favoriete winkel, café, restaurant of andere zaak een actie tijdens deze gedeeltelijke lockdown of doen ze een oproep? Deel dat bericht meteen en zet zo de eigen socialmediakanalen in om deze boodschap te verspreiden. Dit kan door het te delen via Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn of alle andere kanalen. Zo draagt u bij aan de naamsbekendheid van uw favoriete onderneming.

Tip 4. Stuur een berichtje

De ondernemers moeten op dit moment alle zeilen bijzetten! Stuur hun een berichtje, vraag of u iets kunt doen en steek ze vooral een hart onder de riem. Ondernemers hebben nu uw steun nodig. Door ze aandacht te geven, houden ze de energie om te blijven ondernemen en op creatieve manieren door te gaan om deze periode te overleven.

Infographic: rijksoverheid.nl

 

 

Reacties